Teh 8 čudnih načinov za beljenje zob svetujejo zvezdniki. Pa res delujejo?

Bonbon Bonbon
18.05.2023 08:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Si je pomagala s slamico ali zobozdravnikom? Sumimo, da poznamo odgovor. 
Profimedia

Vsem je všeč bleščeč nasmeh, kajne? Tukaj je nekaj nasvetov za domače beljenje zob, ki so jih skozi leta z javnostjo delili zvezdniki. Kako intenziven rezultat dosežemo z njimi, je stvar debate in izkušenj, zato svetujemo, da se v iskanju hollywoodskega nasmeha vendarle obrnete na svojega zobozdravnika. 

Začnite z bananinim olupkom:

Banana je več kot le zdrav prigrizek, bananin olupek naj bi imel naravni učinek beljenja zob. Ko zaužijete banano, si z olupkom podrgnite zobe in jih po 10 minutah skrtačite. V teh 10 minutah se poskušajte ne dotikati zob in ustnic. Poceni in učinkovit način do zvezdniškega nasmeha in zdravih belih zob. Tako vsaj trdijo nekateri zvezdniki. 

Drgnjenje z bananinim olupkom naj bi svetlilo zobe.
Profimedia

Uporabite slamico:

Čaj, kava, gazirane in hladne pijače lahko resno poškodujejo sklenino vaših zob. Poskusite uporabiti slamico, kadar koli je to mogoče, da zmanjšate učinek pijač na zobe. Uporaba slamice bo zmanjšala možnost zabarvanosti od kave. Če mislite, da je uporaba slamice za pitje čaja neprijetna, si predstavljajte, kako nerodno je pohajkovati naokoli s temno rumenimi zobmi.

Uporaba vazelina:

Vazelin je netopen v vodi, zato naj bi z zelo majhno količino drgnjenja zob z vazelinom pred pitjem čaja ali kave preprečili obarvanje in poskrbeli za lep nasmeh. Ta metoda je sicer poceni, enostavna in učinkovita za preprečevanje zabarvanja zob, ... zveni precej neprijetno.

Soda bikarbona in limona:

Najbolj priljubljeno domače sredstvo za naravno beljenje zob je uporaba sode bikarbone in limone. Kemična reakcija limoninega soka in sode bikarbone ima na zobe čistilni učinek. Uporabljata se lahko tudi posamično, sta do neke mere učinkovita, a naj bi bil učinek kombinacije močnejši.  Tretma naj bi izvedli enkrat tedensko, saj lahko pretirana uporaba poškoduje sklenino. Če čutite draženje dlesni, teh sredstev ne uporabljajte.

Sveže sadje in zelenjava:

Sveže sadje in zelenjava, kot so jagode, brokoli in jabolka, naj bi naravno delovali kot odstranjevalec madežev. Jagode vsebujejo jabolčno kislino in vitamin C, ki lahko pomaga pri beljenju zob. Vitamin C raztaplja zobne obloge in preprečuje parodontozo, jabolčna kislina pa pomaga odstraniti površinske madeže. Za pozitivne rezultate lahko tudi zmečkate nekaj jagod in z njimi premažete zobe dvakrat na teden. Ali pa jih samo pojejte in jih ne pozabite dobro prežvečiti. Tudi če ne deluje, zveni slastno.

Nitkajte zobe:

Redna uporaba zobne nitke je koristna. Preprečuje nastanek madežev med zobmi in jih naredi svetlejše. 

Ob intenzivnih šminkah so zobje videti bolj beli. 
Profimedia

Uporabljajte intenzivne šminke:

Številni modni stilisti se strinjajo, da bodo z uporabo temne šminke vaši zobje videti svetlejši.

Obrnite se na profesionalca:

Ne odlašajte z obiskom zobozdravnika, še posebej, če so pred vami pomembni življenjski trenutki. Odločite se za profesionalno beljenje. Tudi zdrave prehranjevalne navade so učinkovit način, da vaši zobje ostanejo beli, a zares spektakularen učinek boste dosegli le s pomočjo izkušenega strokovnjaka.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta