Strokovnjaki razkrili, kaj se zgodi, če nikoli ne očistite pomivalnega stroja: Skozi leta se boste najedli umazanije

D.Ži
03.11.2023 09:06

Pomivalni stroj je danes skoraj nepogrešljivi kuhinjski pripomoček, a pogosto pozabimo, da potrebuje nego.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomivalni stroj toliko naredi za vas, naredite še vi kaj zanj. 
Profimedia

Če ste kdaj živeli brez pomivalnega stroja in ga kasneje kupili, potem veste, kako zelo vam lahko ta gospodinjski aparat spremeni življenje – še posebej, ko ste gostili zabavo ali praznično večerjo, ki je ustvarila kup umazane posode. Postavite jo v pomivalni stroj, pritisnite gumb in končali ste! Lahko se sprostite, medtem ko stroj opravlja delo namesto vas. Toda ali ste vedeli, da ta dragoceni kuhinjski aparat zahteva tudi čiščenje?

Nečistoče, ki se naberejo v stroju, lahko mimogrede postanejo del vašega obroka. 
Profimedia

Ne, povsem brezskrbni ne morete biti. Umazanija, ki se nabere z vsakim pomivanjem posode, ne izgine čarobno sama od sebe, zavihati morate rokave in to umazano težavo rešiti sami, piše Best Life.

Povsem samoumevno je čiščenje pomivalnega korita, pečice, hladilnika, mikrovalovke ... Enako naj bi ravnali s pomivalnim strojem. Dovolj je, da enkrat na mesec izpraznite filter in odtok ter obrišete njegovo notranjost po navodilih proizvajalca. Za to potrebujete malo kisa ali sode bikarbone, lahko pa kupite tudi poseben detergent. Vse, kar morate storiti je, da ga obrišete ali zdrgnete s staro zobno ščetko ali malo bolj grobo krpo.

Samo nekaj minut na mesec bo opazno povečalo učinkovitost pomivanja.
Profimedia

Zakaj je to pomembno? Zaradi higienskih in zdravstvenih razlogov. Tako kot pri vseh gospodinjskih aparatih umazanija povzroča neprijetne vonjave, a tudi kopičenje nečistoč na posodi. Tudi nečista pečica bi vplivala na kakovost pripravljene hrane. Nečistoče, ki ostanejo na posodi, se lahko kasneje pomešajo s hrano in takrat nastanejo težave.

Umazanija lahko povzroči razvoj gliv, vlage in plesni, kar lahko povzroči alergijske reakcije, želodčne, črevesne in druge težave. Ker vam pomivalni stroj prihrani ure in ure ročnega pomivanja, si enkrat mesečno vzemite nekaj minut časa zanj. Za vaše zdravje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta