Smo z ličili mlajše ali starejše?

Urška Kereži
01.04.2019 06:02

Nanašamo jih, da bi bile sveže in mladostne. Raziskave so pokazale, da pravilna uporaba spremeni vtis o naši dejanski starosti. Preverite, v kateri življenjski dobi to še posebno drži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Z ličili želimo poudariti naravne atribute in zakriti morebitne nepravilnosti na koži. Kljub temu se verjetno spominjate dni, ko ste hotele za vsako ceno delovati starejše, zato ste oboževale vpadljiva senčila za veke. Ali eksperimentiranja s pudri presvetlih ali pretemnih odtenkov.
Leta tečejo in prej ali slej spoznamo, kakšen videz nam ustreza in kako z izbranimi izdelki poudariti svojo osebnost. Zdaj verjetno že imate najbolj priljubljeno podlago in točno veste, katera maskara je kot ulita za vaše trepalnice. Veselite se, ko odkrijete rdečilo za ustnice, ki jih ne zlepi in izsuši, temveč poudari polt in avtomatično izpostavi barvo oči. Če že prehajate v obdobje zrelosti, boste navdušene tudi nad podatkom, da nas uporaba ličil dejansko vizualno pomladi.
Raziskave, kjer so testirali ženske različnih starosti, ki so se najprej pokazale brez ličil in nato še v "polepšani" različici, so namreč potrdile, da 40- in še posebno 50-letnice, ki so naličene, delujejo mlajše. V povprečju jim je make up odvzel celo leto in pol. Prav tako zanimivo je bilo odkritje, da 30-letnice niso dajale zavajajočega vtisa o svoji starosti, ne glede na to, ali so bile naličene ali ne. Ženske v dvajsetih letih pa so bile s šminko prav vse videti starejše, kar je potrdilo tezo, da ljudje uporabo ličil povezujemo z videzom odraslosti. Leta gor ali dol, bistveno je, da se zavedamo svoje unikatnosti in se sprejemamo, kot smo. Če nam lahko ličila malce pomagajo, da se počutimo lepe, pa še toliko bolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta