(RECEPTI) Trije frajerski smutiji, ki vas bodo napolnili s pomladno zeleno energijo in optimizmom

Bonbon Bonbon
18.03.2021 06:00
Napolnili nas bodo s svežo pomladno energijo in zdravjem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Smuti s špinačo

Sestavine: 3 banane, pest špinačnih listov, 2 vejici peteršilja, 1 steblo zelene, 1/2 limone, 3 dl vode, manjša pest bučnih semen

Priprava: Očiščene liste špinače, tri banane, vejici peteršilja in steblo zelene damo v sokovnik ali mešalnik. Prilijemo vodo in sok polovice limone. Primešamo še bučna semena in dobro zmiksamo. Napitek ohladimo, prelijemo v kozarce in okrasimo z listi mete.

Profimedia

Korenčkov in grahov smuti

Sestavine: 200 g kuhanega graha, 200 g kuhanega korenja, 4 dl čiste zelenjavne ali mesne juhe, ščepec muškatnega oreščka, ščep soli, 50 ml olivnega olja

Priprava: Grah in korenček ločeno pretlačimo, vsako vrsto zelenjave z dvema decilitroma čiste juhe. Obe mešanici začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in olivnim oljem. Nalijemo v kozarce tako, da ustvarimo zanimiv barvni vzorec, in postrežemo s slamico.

Profimedia

Smuti z blitvo in banano

Sestavine: 2 banani, 1 šopek blitve, 2 dl čiste vode, 2 lista sveže mete

Priprava: Banani olupimo, blitvo očistimo in damo v sokovnik. Dolijemo vodo in vse skupaj zmešamo. Prelijemo v kozarec in okrasimo s svežo meto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta