Pogosto jeste grozdje? Presenetilo vas bo, kaj s tem počnete svojemu zdravju

18.10.2021 06:00
Grozdje ni le slastno, temveč tudi polno koristnih reči.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste vedeli, da grozdje vsebuje veliko mineralov, ti pa so nepogrešljiva hrana za živce, kosti in možgane? A ne le to, grozdje je dobro tudi za zobovje, saj vsebuje snovi, ki uničujejo bakterije v ustih in tanjšajo zobne obloge, ki povzročajo karies. Vendar strokovnjaki svetujejo, da raje izberite rdeče ali črno grozdje, saj je v njem več blagodejnih učinkovin za organizem kot v belem.

Profimedia

Antocian, rdeče oziroma modro barvilo v grozdni lupini, prek krvi izboljšuje oskrbo telesa s kisikom. Ne glede na barvo grozdja pa dejavne sestavine grozdnih pešk delujejo kot antioksidanti, ki uničujejo proste radikale. In še vzpodbudna informacija za vse tiste, ki so se grozdju izogibali, prepričani, da zaradi sladkosti redi.

Profimedia

Strokovnjaki svetujejo, da naj si tisti, ki želijo odpraviti odvečne kilograme, le privoščijo grozdje, saj deluje čistilno, zato je tudi pogosta sestavina diet za zmanjševanje teže.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta