Na dan najlepših sanj: Kakšno poročno obleko izbrati?

Urška Kereži
29.04.2019 06:02

Brez težav lahko rečemo, da bo prihodnje leto poročna moda pestra kot že dolgo ne. Klasični poročni stili so dobili številne alternative v maksi krilih, razporkih, krem odtenkih, prosojnosti, piko na i pa je dodala tudi letošnja kraljevska poročna obleka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Poroka je dogodek, ki ga je treba zaradi visoke stopnje pretresa na lestvici življenjskih premikov uvrstiti tik ob prihod novega družinskega člana. In ker metuljčki po drobovju vse pogosteje poletijo tudi zaradi prisluženih všečkov ob obširno dokumentiranih vrhuncih ljubezenskega življenja na družabnih omrežjih, je še kako pomembno, da smo na dan najlepših sanj v trendu. Ker se tudi ti, kot povsod, z leti seveda spreminjajo. Bela ali bež? Mini ali maksi? Valoviti naborki ali visoki razporki? Preberite.

V pastelu bo(m) sanjska

Bež odtenki, poimenovani tudi "blush" ali "nude", ponovno prevladujejo pri vseh pomembnejših poročnih hišah. Pasteli se namreč čudovito zlijejo z vsako poltjo, čipkasti dodatki pa na njih delujejo tridimenzionalno in bogato. Tako je odmik od popolne beline prav gotovo najbolj viden trend v novih kolekcijah in mnoge neveste so ga že vzele za svojega.
Ženstvenim silhuetam morskih deklic pa so oblikovalci dodali volumen, ki daje videz dvojnega krila in se zaključi s čudovito vlečko. Mnoga krila so tudi snemljiva, kar daje nevesti možnost dveh različnih videzov in predvsem na poročnem slavju omogoča večjo sproščenost. Tako imenovani kraljevski videz bo še posebno razveselil neveste s širšimi boki, saj se ti odlično skrijejo pod njim.

Shutterstock

Hlače

Poročni kombinezoni so postali pravi modni hit in letos ne boste našli kolekcije in oblikovalca, ki ga ne bi krasil vsaj en dizajnerski kos. Kombinezoni ali bele hlače v kombinaciji s čipkastim topom so namenjene samozavestnim nevestam, ki se ne bojijo pokazati svoje postave.

Shutterstock

Čipkaste vlečke in prosojnost

Vpliv kraljevske poroke in neveste Meghan Markle se brez dvoma čuti predvsem pri poročnih tiarah, ki so letos zelo zaželene. Oprijete in gladke silhuete pa so že v lanskih kolekcijah krasili čudoviti hrbtni izrezi in vlečke s čipkastimi zaključki. Ustvarjalci poročnih oblek so njihovo eleganco tokrat še nadgradili in jo, za prefinjene neveste, ki so se zaradi videza pripravljene odpovedati kančku udobja in sproščenosti, dvignili do popolnosti. Kaj je namreč lahko bolj ženstveno in zapeljivo kot čipka na telesu? Morda le še brezšivni kos perila v kožni barvi. A pozor, obleka se mora postavi popolnoma prilegati, saj prav tako postane vaša druga koža.

Shutterstock

Naborki in razporki

Razgibanim krilom tudi sicer ni videti konca. Stopničasto krojene sloje zaključujejo čudovite aplikacije čipk in kompaktni robovi, utrjeni s posebno tehniko, ki med hojo ustvari prijetno valovanje krila. Takšne obleke so izjemno zanimive in fotogenične ter poskrbijo, da lahko na zakonsko pot stopite samozavestno in osvobajajoče. Tudi zapeljivi razporki niso le na videz privlačni, temveč predvsem praktični. Odveč so skrbi, če je obleka predolga, da bi jo pohodile, in je kot nalašč krojena za neveste z lepimi nogami in skrbno izbranimi čevlji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta