Liposukcija je lahko tudi nekirurška: Raziskali smo enega najbolj vročih lepotnih tretmajev

Denis Živčec Denis Živčec
28.01.2022 06:00

Beseda, ki je v zadnjih mesecih zavzela lepotni svet: LPG-endermologija. Kako sploh deluje ta metoda za preoblikovanje telesa, zmanjševanje celulita in pomlajevanje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Studio Minimal

Vemo, začetek leta je in na vso moč si želite, da bi naslednjih dvanajst mesecev preživeli v kar se da dobri formi in atraktivni podobi. Sezona diet in razstrupljanj je v polnem teku, tudi telovadnice so polne novoletnih entuziastov, ki si želijo v čim krajšem času doseči čim bolj vidne rezultate. Jasno, zdrava prehrana in rekreacija sta temelj dobrega počutja in trdnega zdravja, pri doseganju atraktivnejše, bolj mladostne podobe pa nam lahko pomaga tudi sodobna tehnologija. V želji po kakšni gubici ali maščobni blazinici manj nam ni treba takoj obiskati lepotnega kirurga. In tudi celulit ni problem, nad katerim lahko zgolj brezupno dvignemo roke. Marsikaj se da narediti. Če ste zadnje mesece brskali po lepotnih revijah in spletnih forumih, potem ste skoraj zagotovo že slišali za tri trenutno najbolj vroče črke na področju nege in skrbi za telo - za besedo LPG-endermologija. Zveni precej zapleteno, pa tudi v morju spletnih informacij se hitro izgubimo, zato smo se za informacije iz prve roke obrnili na strokovnjake. Za kaj pri metodi, ki je s svojimi rezultati očitno pritegnila toliko ljudi, sploh gre?

Tehnika ustvari novo vezivno tkivo in pospeši metabolizem

"LPG-endermologija je nekirurška liposukcija, ki izboljšuje videz kože s celulitom, odpravlja maščobo in preoblikuje postavo. Gre za znanstven postopek celične stimulacije, ki ga je razvil LPG in je potrjen v več kot 85 znanstvenih raziskavah ter ima certifikat FDA ​svetovne zdravniške zbornice. Ta potrjuje, da so tretmaji s to tehniko varni pri odvajanju maščobe in izboljševanju videza kože s celulitom. Postopek velja za številko ena med anticelulitnimi tretmaji na svetu," pojasnjuje Matjaž Škerget, lastnik Studia Minimal iz Maribora.

"S pomočjo mehanske stimulacije kože dosežemo ponovno aktivacijo mirujoče celične aktivnosti. Postopek se lahko uporablja na več področjih, predvsem na področju zdravja, lepote in dobrega počutja. Z LPG-endermologijo se bo v telesu ustvarilo novo vezivno tkivo, pospeši se metabolizem, iz telesa se izločijo toksini, celulit in maščobne obloge pa se znatno zmanjšajo," doda. Napovedi so obetavne. "Tehnika endermologije s pomočjo patentirane motorizirane lipomasažne glave neboleče in brez stranskih učinkov nežno stimulira kožo, da ponovno aktivira upočasnjeno celično aktivnost. Prebujene ciljne celice nato obnovijo kožo od znotraj, kar se odraža na vidno pomlajeni koži in preoblikovanem telesu," še pojasnjuje Matjaž Škerget.

Studio Minimal

Endermologija je primerna za vsak tip kože, ne glede na njeno starost. Uporablja se predvsem za tretmaje nog, trebuha, zadnjice in rok. "Za 71 odstotkov izboljša čvrstost kože, pomaga odstranjevati lokalno nakopičeno maščevje, zmanjša in zgladi celulit. Tretmaje priporočamo ženskam, ki si po porodu spet želijo postave, kakršno so imele prej, ter tistim v menopavzi, ki si ne želijo, da bi hormoni opravili svoje delo in poskrbeli za maščobo na bokih, hrbtu, rokah in drugje. Pa tudi vsem, tako moškim kot ženskam, ki se jim nabira maščoba okoli pasu kljub zdravemu načinu življenja in bi radi shujšali ter si preoblikovali telo ali si po hujšanju okrepili telo in se znebili ohlapne kože," našteva strokovnjak.

Bolj sijoč in sproščen obraz

Pa pomlajevanje obraza? Koža je živ organ, njena celična aktivnost ohranja njeno čvrstost, mehkobo in zdrav sijaj. Po 25. letu se v fibroblastih prične manjšati produkcija kolagena in elastina, koža prične izgubljati volumen in napetost, sčasoma se pričnejo pojavljati prvi znaki staranja. Drobne linije se poglobijo v gubice in gube ter tako postajajo zmeraj bolj vidne, videz kože postaja iz leta v leto bolj pust in utrujen, konture obraza pa zmeraj manj čvrste. Tehnologija LPG Endermolift anti-age pripomore k bolj sijočemu videzu kože in naravni sproščenosti obraza. Preprečuje in upočasnjuje proces staranja občutljivih tkiv obraza, vratu in dekolteja. Lahko bi rekli, da gre za neke vrste vadbo za kožo, saj stimulira tkivo na celičnem nivoju, naravno obnavlja čvrstost kože, medtem ko gladi tako majhne kot tudi večje gube, učvrsti obrazne poteze in izboljša splošen videz kože. Seveda pa sta ob vsem tem zelo pomembni pravilna nega in skrb za kožo tudi doma. "Uporaba vlažilnega seruma je vselej več kot dobrodošla, koža pa vam bo hvaležna, če jo nahranite tudi z bogato lipidno kremo," sklene Škerget.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta