(KOMENTAR) Od korone sesut svet se ukvarja z nepomembnim plemiškim parom

Denis Živčec Denis Živčec
19.03.2021 06:00
Skoraj svetopisemsko nežna, ranljiva in čista je z nosečniškim trebuščkom sedla pred kamere, s tistim posebnim žarom na licih in z nekaj opazne živčnosti povedala vse tisto, kar se ji je nabralo skozi mesece neurja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Okoli nje ena sama pomlad in milina, še Oprah je oblekla pastelno rožnat pulover in govorila z nekoliko bolj mehkim in manj senzacionalističnim glasom kot običajno. Kako ob takšnem prizoru v sebi začutiti kaj negativnega? Pa vendar se je dalo.

Trpljenje vojvodinje Meghan je odprlo nekaj pomembnih vprašanj o tem, kaj vse lahko človek prenese, preden povsem izgubi voljo do življenja, in ali je res treba s slavnimi osebnostmi ravnati tako nemilostno, kot da so krive za vse zlo tega sveta. A da bi se nas njen križev pot, ki jo je skoraj pripeljal v pogubo, kljub temu da na svetu obstajajo bistveno nevarnejši in škodljivejši ljudje, resnično globoko dotaknil, je morda izbrala nekoliko slab čas. Kljub temu je fascinantno, da se od pandemije utrujen in zagrenjen svet, na katerem se ljudje borijo za zdravje, življenje, službe in dostojanstvo, zadnje dni od jutra do večera ukvarja z družinskimi in psihičnimi težavami relativno nepomembnega plemiškega para. Meghan je za svojo pravljico plačala izjemno visoko ceno in zaključek je jasen: vse ima svoje meje in vsi smo pod črto samo ljudje.

Reuters

Trenutno najbolj zasledovana in oblegana ženska na svetu - hm, le na koga nas spomnijo te besede? - s seboj nosi prekletstvo tega, da ljudi nenormalno zanima vse, kar počne, četudi ne počne nič zares posebnega. Brez dvoma ena tistih, ki v sebi nosijo dovolj praznine, da vanje svet projicira svoje neizživete sanje in frustracije. Njene težave življenja na veliki nogi so v času, ko so naša življenja v razsulu, rodile privoščljivost. Smo se zaradi njih počutili kaj bolje? Niti slučajno, a logika, če gre slabo meni, pa naj še komu, je večna. Močno vse skupaj spomni na čase princese Diane. Roko na srce, bila je plaha ženska s kupom demonov, precej staromodno pričesko, zakonskimi težavami, a ljubkim nasmehom, dobrimi stilisti in pravljico, ki se nam je kljub vsem dramam še vedno zdela bolj čarobna od naše lastne. Tabloidom je užitek javnosti, ki ga prinaša privoščljivost, kristalno jasen in ni ga prav težko pretopiti v denar. Drži, Meghanina izpoved ima nekaj grižljajev, ki jih je težko prebaviti. Kako hrepeneti po zasebnosti in hkrati dajati intervjuje voditeljicam z največjim rejtingom na svetu, podpisovati medijske pogodbe in se hkrati iti modno ikono. Kako razlagati, da moraš družini zagotoviti varnost in preživetje, medtem ko je princ Harry po mami podedoval deset milijonov funtov, gledalci pa praskajo fičnike za plačilo položnic. Meghan ultimativna žrtev ni, je pa opomnik, da bi ljudje z ljudmi morali ravnati bolj prijazno, preden se po nepotrebnem zgodi še ena tragedija. Če je Meghan srečna ali v solzah, v resnici na našo lastno bedo ali veselje ne vpliva prav nič. Za rasizem pa tako ali tako opravičila ni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta