Ko se potopimo v toplo vodo, skrbi kmalu izginejo. A kaj dodati v kopel?

Bonbon Bonbon
09.11.2020 06:00

Kopel dela čudeže ter blagodejno vpliva na naše telo in dušo. Tako se je lotiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dnevi so hladnejši in posebno večeri so primerni za sprostitvene kopeli, ki izboljšajo počutje in zdravje. Ko se potopimo v vodo, so skrbi kmalu manjše. Premišljeno izberimo dodatke. Najbolje je izbrati tiste z naravnimi sestavinami in vonjem, ki nam je pri srcu. Se želimo poživiti, stimulirati, pomiriti, sprostiti ali pa se spodbuditi h kakšnemu delu? Prostor nekoliko zasenčimo, prižgemo svečke, izberemo romantično glasbo. Eterično olje sivke (Lavandula), ki ga nakapamo v večerno kopel, ima presenetljive pomirjujoče učinke - takšna kopel je zelo primerna v boju zoper nespečnost. Rožmarin aktivira in poživlja, še posebno je dober za večno hladne noge in v boju zoper prehlad. Poleg tega krepi spomin, poživlja in učinkuje optimistično.

Profimedia


Pomaga pri bolečinah v mišicah in sklepih, učinkovito pomaga proti stresu, utrujenosti in živčni izčrpanosti ter izboljša koncentracijo. Kostanj krepi kožne funkcije, utrjuje in poživlja tkivo, osveži in blaži občutek utrujenosti v nogah. Limona osveži in posebno po večjih fizičnih naporih vrača dobro počutje. Pomaga pri premastni koži, celulitu, pospešuje delovanje limfe, krepi vene, pomaga pri krčnih žilah, popokanih kapilarah, prehladih, slabosti, utrujenosti ter spodbuja in pomaga pri koncentraciji.

Profimedia


​Divja vrtnica deluje nežno in sproščujoče, saj razvaja tako telo kot dušo. Neguje, znižuje povišano temperaturo, pomaga pri menstrualnih težavah in glavobolih, deluje pa tudi antidepresivno in pomirjujoče. Za kopel uporabimo deset do petnajst kapljic eteričnega olja. V vodo jih dodamo tik pred kopanjem. Namesto eteričnega olja pa lahko uporabimo kar domače pripomočke, denimo svežo limono, rezine pomaranče, vrtnične liste ali posušeno sivko.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta