(FOTO) Letos stavimo na domačnost: Tako lahko svoj dom v adventu okrasite poceni in enostavno

D.Ži
24.11.2022 06:00

Ljubka skromnost. Z nekaj domišljije lahko dom s praznično toplino napolnimo tudi brez pretiranih stroškov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čajnik na plano! Preprosta kombinacija, ki pogreje srce.
Profimedia

Svet je lahko zelo grob in težkih preizkušenj poln prostor, tudi življenje se je v zadnjih mesecih podražilo. Zato smo se odločili, da bo praznični čas, ki je že skoraj tukaj, letos poln preproste, a srčne domačnosti. Brez pretiravanj, nepotrebnega bahanja in razmetavanja denarja. Brskanje po domačih predalih lahko navrže številne že davno pozabljene zaklade, ki lahko z nekaj domišljije in ustvarjalnosti postanejo prav lep in poceni okras.

Očarljivi copatki iz filca na vrvici odštevajo do božiča.
Profimedia

Poigrajte se z ostanki blaga, sešijte dekorativne blazinice in jih napolnite z nečim mehkim, iz filca oblikujte adventni koledar, ki ga boste lahko uporabili vedno znova. Narava ponuja toliko vsega.

Preprosto in lepo. Zakaj ne bi okrasili jabolka?
Profimedia

Zanimivi kamni, suhi sadeži, mah, listje ali navadne veje lahko v kombinaciji s svečami, lučkami ali starimi okraski zlahka postanejo središče prazničnega doma.

Severnjaško. Okrasne blazinice, naravni materiali in sveča
Profimedia

Samo nebo je meja pri kombiniranju. Del domačega prazničnega dekorja lahko postanejo skodelice, čajniki, steklenice, kozarci, celo tisti za vlaganje. Nihče ne bo imel takšnega okrasja kot vi.

Preprosteje ne gre. Skledica, kamenčki, orehi in sveča
Profimedia

S prvo adventno nedeljo, ki bo letos 27. novembra, vstopamo v adventni čas, s katerim se kristjani pripravljajo na božič. Cerkve in mize mnogih bodo v tem času krasili adventni venci s štirimi svečami za štiri adventne nedelje, pri čemer se vsako nedeljo prižge ena dodatna. Ime adventni čas izhaja iz latinske besede adventus in pomeni prihod.

Piškoti se lahko spremenijo v okraske ali adventni koledar.
Profimedia

To je čas molitve, dobrih del in tihega pričakovanja, ki sicer ni omejen na točno število dni, se pa vedno zaključi v tednu po četrti adventni nedelji, na dan pred božičem. Najbolj značilno zunanje znamenje za ta čas je adventni venec. Običajno ima štiri sveče, ki so simbol upanja v temi, hkrati pa simbolizirajo mir, veselje in ljubezen.

Napolnite stare kozarce in jih ovijte v darilni papir.
Profimedia

Čeprav Cerkev priporoča, da so brez dodatnega okrasja, na njih vendarle pogosto najdemo storže, suho sadje ali drugo okrasje. Domislite se svoje izvirne različice, mi pa prinašamo nekaj preprostega, poceni, a ljubkega adventnega navdiha.

Okolju prijazno. Z malo truda postanejo papirnate vrečke prave mojstrovine.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta