Če ste starejši od 35 let, potem vas bodo te besede bolele: To so reči, ki jih odrasli v življenju najbolj obžalujejo

D.Ži
23.11.2023 12:32

Nič ni samoumevno, četudi se v danem trenutku tako zdi. Ne starši, ne zdravje in ne čas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko si mlad, se ti marsikaj zdi samoumevno. A še zdaleč ni. 
Profimedia

Bralci spletne platforme BuzzFeed so delili, kaj so imeli za samoumevno v svojih 20-ih in 30-ih, danes pa to obžalujejo. Ne glede na to, ali gre za starše ali za skrb za lastno telo, so mnogi izrazili obžalovanje, da se v nekaterih situacijah niso vedli drugače. Če ste starejši od 35 let, vam bo ob branju njihovih misli morda težko pri srcu. 

Družina

"Predvideval sem, da bo moja ožja družina vedno tam. V treh letih sem izgubil svojo ljubljeno babico in oba starša. Da bi bile stvari še hujše, moja sestra sploh noče govoriti z mano. Včasih se mi zdi, da sem sam na svetu."

Zdravje

"Zdravje moje družine. Večina jih je še živa, hvala bogu, vsekakor pa vidim, da z leti postajajo obiski zdravnika in ležanje v bolnišnici pogost pojav in del vsakdanjika."

Žal šele skozi čas dojamemo, da nam nekaterih reči ni bilo treba prenašati. 
Profimedia

Koža

"Svojo lepo, mladostno kožo sem jemala za samoumevno. Ne morem verjeti, da sem se namazala z oljem in takšna ležala na soncu! Uporabljajte kremo za sončenje."

Gube

"Stara sem 36 let in počutim se bolj zadovoljna kot kdaj koli prej, vendar ves čas razmišljam o gubah in vsak dan se moram spomniti, da cenim svoj obraz in telo, ker se bo samo še staralo. Gube niso problem, težko je vedeti, da kot ženska ne bom več zaželena, takoj ko bom videti 'staro'."

Svoboda

"Danes se počutim ujeto med ljudmi, za katere moram skrbeti. Moj sin, vsi hišni ljubljenčki, vsi računi, hrana za družino ..."

Zobje

"Nosil sem zobni aparat in moji zobje so bili popolni. Bojim se zobozdravnika, zato nisem hodil redno, a nenadoma so začeli razpadati. Čaka me veliko, drago delo na zobeh, da vse popravim, in to je sranje!"

Meje

"Žal mi je, da sem prenašala strupeno vedenje sorodnika, 'ker smo družina'. Želim si, da bi postavila meje in to končala veliko prej. Nikomur ni treba prenašati slabega vedenja."

Ste denar brezglavo trošili za zabavo in pri tem pozabili, da niste vedno mlajši?
Profimedia

Čas

"Čas sem jemal za samoumevnega. Čas za potovanje, čas za preizkušanje novih stvari. Ko si mlad, počneš nore stvari."

Denar

"Vedno sem imel denar, vendar bi si želel, da bi ga bil že prej začel dajati na stran za svojo upokojitev."

Starši

"Pogrešam čas, ko so bili starši nenehno prisotni v mojem življenju in sem mislil, da bodo vedno tam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta