Če nam popolnega nasmeha ni zagotovila narava, nam lahko pomaga znanost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ste se kdaj vprašali, kaj loči povprečno žensko ali moškega z ulice od obrazov s televizijskih zaslonov ali filmskih platen? Oblačila in ličila seveda naredijo svoje, toda še tako perfektna frizura in make up ne moreta prikriti zamaknjenih, rumenkastih ali celo manjkajočih zob, kakršne imamo običajno navadni smrtniki. Seveda s takimi zobmi, dokler so zdravi in opravljajo svojo funkcijo grizenja in žvečenja hrane ter razumljivega govora, ni nič narobe. Toda ravni, beli zobje so skrita želja marsikoga in pika na i urejenega videza.

Priznajmo, redko koga izmed nas je narava obdarila z nasmehom za milijon dolarjev. Brezhibno beli, popolnoma poravnani zobje so tako redki kot štiriperesna deteljica. Toda medtem ko štiriperesnih deteljic ne moremo gojiti, lahko pri zobeh naravi malo „pomagamo“. Dentalna medicina je odkrila načine, kako zobe ne samo pozdravimo, ampak tudi polepšamo. Berite naprej, če si želite izvedeti, kako si lahko s pomočjo estetske stomatologije pričarate nasmeh, ki vam bo dal občutek brezmejne samozavesti in zaupanja vase.

Shutterstock

Slabe zobe lahko polepšamo z zobnimi luskami

Zagorje Zub

Porumenele, zabarvane ali poškodovane zobe, pa tudi zobe nepravilnih oblik ali slabo poravnane lahko zobozdravnik skrije s tako imenovanimi prevlekami, tj. zobnimi luskami ali zobnimi kronami. Obloge iz porcelana so debele le nekaj desetink milimetra, ustvarijo pa za cel kilometer drugačen videz. Ker so tako tanke, jih je skoraj nemogoče razlikovati od naravnih zob, zahtevajo pa minimalno brušenje zobne sklenine. Zato je njihov osnovni namen prikrivanje majhnih nepravilnosti v vidnem območju zob.

Če razmišljate o tovrstnem lepotnem posegu, bo seveda nujen obisk pri zobozdravniku, ki bo presodil, ali ste primeren kandidat za zobne luske in koliko jih potrebujete. Sam poseg brušenja zob in nameščanja lusk je popolnoma neboleč, saj poteka v anesteziji. Luske in krone so izdelane iz porcelana, zato so prilagojene videzu naravnih zob, vendar so veliko bolj odporne proti madežem.

V dentalni kliniki Zagorje zub se trudijo svojim pacientom s storitvami estetskega zobozdravstva zagotoviti popoln nasmeh v vsakem obdobju njihovega življenja.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?