Ženski slalom nad Zagrebom: Še Ivica Kostelić je imel težave

ug
03.01.2021 19:49
Petra Vlhova kraljica slaloma na Sljemenu, zaradi toplega in deževnega vremena prireditelji z obilico težav, smučarke pa tudi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Ko je na sporedu Zagreb, je po tradiciji Maribor za vogalom. Le še hitri konec tedna v St. Antonu in nočni slalom v Flachau ter lisičke bodo spet smučale po Pohorju naslednji konec tedna. A takrat na dveh veleslalomih svetovnega pokala, v katerem blestita Italijanki Federica Brignone in Marta Bassino, so pa vse tiste, ki so bile pri vrhu v slalomu nad hrvaško prestolnico, med najboljšimi v obeh disciplinah.

Slabše od najvišjih pričakovanj gre v tej zimi slalomski kraljici zadnjih sezon Mikaeli Shiffrin, ki po štirih preizkušnjah še nima zmage, tokrat pa je drugič ostala brez stopničk. Je pa še četrto zmago vknjižila Petra Vlhova, 25-letna Slovakinja je bila na vrhu po obeh vožnjah, tudi po drugi po razriti, zaradi visokih temperatur in dežja uničeni progi. Kako težko je bilo, je skusil tudi Ivica Kostelić, ki je kot predtekmovalec s kamero na čeladi zdrsnil in padel.

Meta Hrovat je s 23. mestom prišla do prvih slalomskih točk v sezoni. 
Epa

Podobna usoda je na prvi progi doletela najboljšo Slovenko Ano Bucik. Andreji Slokar je za eno mesto ušel finale, se je pa prvič do slalomskih točk v sezoni po treh odstopih prebila Meta Hrovat. Gorenjka je z naslabšim časom druge vožnje zdrsnila za devet mest na 23. "S celotno tekmo sigurno nisem zadovoljna, a na nečem je treba graditi. S sabo bom vzela dobre zavoje iz prvega teka," je dejala 22-letna Gorenjka.

Rezultati: 1. Petra Vlhova (Slovaška) 1:59,08, 2. Katharina Liensberger (Avstrija) +0,05, 3. Michelle Gisin (Švica) 0,22, 4. Mikaela Shiffrin (ZDA) 0,27, 5. Erin Mielzynski (Kanada) 1,40 ... 23. Meta Hrovat 3,67, 31. Andreja Slokar, 43. Neja Dvornik (vse Slovenija); svetovni pokal, slalom: 1. Vlhova 350 točk, 2. Gisin 285, 3. Liensberger 280, 4. Shiffrin 235, 23. Ana Bucik (Slovenija) 30, 39. Hrovat 8, 46. Dvornik 3; skupno: 1. Vlhova 515 točk, 3. Gisin 427, 3. Shiffrin 335, 21. Ilka Štuhec (Slovenija) 102. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta