Posledice vročine na človeško telo: Veste, kaj se zgodi z moškim spolnim organom?

Za.B.
10.08.2020 14:28

Visoke poletne temperature in vročina, ki nas spremljajo v zadnjih dneh, imajo nenavadne učinke na človeško telo. V nekaterih tujih medijih so zato s pomočjo različnih strokovnjakov zbrali vse telesne spremembe, ki jih izzove poletno obdobje. Ena je še posebej zanimiva ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vročina v Veliki Britaniji 
Epa

Med zanimivejšimi učinki je zagotovo povečan penis. Ne, ne gre za šalo. Medtem ko mraz na moški spolni organ vpliva na način, da ga zmanjša, ima vročina nasproten učinek, zaradi česar takšen pojav nekateri imenujejo kar poletni penis.
S tem se strinja tudi ameriški urolog dr. Dudley Danoff, avtor vodiča glede zdravega spolnega življenja. "Visoke temperature pripomorejo k širjenju krvnih žil, s tem pa tudi širjenju samega penisa. Obstaja dober razlog, zakaj pari odpotujejo na medene tedne v tople kraje, ne pa na severni pol," je med drugim pojasnil, medtem ko zdravnica in promotorka zdravja v medijih dr. Sarah Jarvis dodaja: "Da ne bi prišlo do nesporazuma, penis poleti ne zraste, temveč se zgolj krvne žile malce razširijo, tako kot ob spolnemu vzburjenju, ker se telo tako bori z vročino. Zato tudi ne pričakujte boljšega performansa v postelji, ker ko govorimo o erekciji, se tedaj spolovilo raztegne do maksimalne dolžine." Zaradi tega pojava – večje količine krvi na površini telesa - je penis po njenih besedah poleti bolj rožnate barve.

Medtem v Berlinu
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta