Raziskava pokazala: Ženske več razmišljajo, zato potrebujejo več spanca

A.L.
20.01.2020 15:34

"Bolj kot podnevi uporabljate svoje možgane, več počitka potrebujete in posledično tudi več spanca."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Študije o spancu si sledijo ena za drugo, ena med njimi pa je pokazala, da ženske potrebujejo okoli dvajset minut več spanca kot moški, razlog za to pa je preprost: njihovi možgani so kompleksnejši, tekom dneva naj bi bili bolj obremenjeni. V študiji je sodelovalo 210 moških in žensk srednjih let, Jim Horne, eden vodilnih britanskih strokovnjakov za raziskave o spanju, pa je ob tem dodal, da lahko pomanjkanje spanja pri ženskah povzroča veliko psiholoških težav, medtem ko za moške to ne velja. 
Strokovnjak ob izsledkih raziskave pravi, da ženske zaradi opravljanja več dejavnosti hkrati tekom dneva bolj uporabljajo možgane, zaradi česar potrebujejo tudi več časa za počitek. "Bolj kot podnevi uporabljate svoje možgane, več počitka potrebujete in posledično tudi več spanca." A vendar obstajajo tudi moški, ki potrebujejo nekoliko več spanca. To so po besedah strokovnjakov predvsem tisti, ki morajo na delovnem mestu sprejemati pomembne odločitve.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta