Realnost je brutalnejša od filma

Žiga Brdnik
10.08.2019 04:59

Lun Sevnik, mladi up slovenskega filma, se je s svojim kratkim filmom Igranje, ki ga je posnel v okviru študija na praški FAMU, izkazal na filmskem festivalu v Karlovih Varih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Slovenski študent slovite praške filmske šole FAMU Lun Sevnik je na največjem vzhodnoevropskem filmskem festivalu v Karlovih Varih nase opozoril s kratkim filmom Igranje (Playing), s katerim ga je v sekcijo mladih evropskih filmskih upov Future Frames predlagala Češka. Presunljivo zgodbo o dveh prijateljih, ki se odločita, da si bosta vzela življenje pred spletnim občestvom, gledalec spremlja na robu sedeža in z zadrževanjem diha. Sevnik je v sodelovanju s svojim snemalcem zanj spisal kar 650 spletnih komentarjev, ki sežejo od odkrite zaprepadenosti do odurnega hujskaštva in pornografije. S filmom, ki temelji na resničnih dogodkih, saj so tovrstni izzivi in obupani kriki po virtualni vidnosti že postali del spletne kulture, nam je ponudil vpogled v greznico virtualne spletne komunikacije in izkrivljenih medčloveških odnosov, ki vladajo v takšni velikokrat brezčutni družbi.

Lun Sevnik
Prizor iz filma Igranje
Prizor iz filma Igranje
Prizor iz filma Igranje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta