Prepovedati ustaške shode v Pliberku

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
27.04.2020 19:08

Na avstrijskem Koroškem ustašofilne komemoracije letos zavoljo koronavirusa sicer ne bo, a naj je ne bo niti v prihodnjih letih, zahtevajo antifašistične civilne organizacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Libuškem polju se na shodu doslej nikakor niso mogli ogniti "zamegljevanju" resnice, kot pišejo podpisniki pisma, o zločinski NDH, Hitlerjevi marionetni državi, in njeni ustaški vojski. 
Andrej Petelinšek

Antifašistična mreža Koroške in druge avstrijske organizacije borcev za svobodo oziroma žrtev nacističnega režima so notranjemu ministru Karlu Nehammerju poslale odprto pismo. V pismu, kot nam je sporočil tajnik Zveze koroških partizanov Andrej Mohar, zahtevajo, da Avstrija "za vedno prepove ustaške in neonacistične shode v Pliberku, za kar ima zakonske in ustavne temelje". Prireditve letos sicer ne bo zavoljo "epidemioloških razlogov". Vendar podpisniki zdaj zahtevajo dokončno prepoved, da torej shoda ne bo več niti v naslednjih letih, da torej to ne bo odvisno od razsajanja koronavirusa. Ker gre za neofašistični virus, bi lahko povzeli.

Tajnik Zveze koroških partizanov Andrej Mohar (levo) in namestnik tajnice Kluba slovenskih študentov in študentk Rok Selan sta pismo ministru Karlu Nehammerju oddala na pošti v Celovcu. 
AMK
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta