zadnje objavljene

pogledi

več
Tej Gonza, direktor Inštituta za ekonomsko demokracijo in mladi raziskovalec Univerze v Ljubljani

mnenje

več

SVET

Napadalec v Virginiji ubil šest ljudi in si sodil sam

STA, A.L.
23.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V strelskem napadu v torek pozno zvečer v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem, so prek Twitterja potrdile lokalne oblasti v mestu Chesapeake. Preiskovalci so mnenja, da si je napadalec sodil sam, poroča medijska mreža CNN.

Neimenovan vir je za CNN sporočil, da preiskovalci verjamejo, da je bil napadalec zaposlen v Walmartu ali pa je tam nekdaj delal, saj je streljal na ostale zaposlene v sobi za premor.

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Trenutno v splošni bolnišnici v bližnjem Norfolku zdravijo pet ljudi. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju javnosti niso znani.

Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

Do streljanja je prišlo manj kot dva dneva pred zahvalnim dnevom, ki ga bodo v četrtek praznovali po vseh ZDA.

Pred le tremi dnevi je ZDA pretresel tudi strelski napad na LGBTQ klub v Coloradu Springsu, ki ga policija preiskuje kot morebitni zločin iz sovraštva. Ubitih je bilo pet ljudi, še 18 pa ranjenih.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?