(FOTO) V napadih na sinagogo in pravoslavno cerkev v ruskem Dagestanu mrtvi in ranjeni

STA
23.06.2024 21:07

Po navedbah lokalnih oblasti in varnostnih organov so v napadih umrli pravoslavni duhovnik in šest policistov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cilji napadalcev so bili sinagoga, dve pravoslavni cerkvi in policijska kontrolna točka.
Reuters

V nizu napadov v večinsko muslimanski ruski republiki Dagestan na Severnem Kavkazu je danes po navedbah oblasti prišlo do več smrtnih žrtev, še več je ranjenih. Cilji napadalcev so bili sinagoga, dve pravoslavni cerkvi in policijska kontrolna točka.

V mestu Derbent na obali Kaspijskega jezera so napadalci po poročanju ruskih tiskovnih agencij napadli sinagogo in pravoslavno cerkev, sinagoga je pri tem zagorela. Istočasno so v nekaj več kot 100 kilometrov oddaljeni Mahačkali napadli še eno cerkev in pa policijsko kontrolno točko v tem glavnem mestu Dagestana.

V mestu Derbent na obali Kaspijskega jezera so napadalci v nedeljo napadli sinagogo in pravoslavno cerkev.
Reuters

Po navedbah lokalnih oblasti in varnostnih organov so v napadih umrli pravoslavni duhovnik in šest policistov. Še 23 pripadnikov policije je bilo ranjenih. Med streljanjem naj bi padla tudi dva napadalca.

Prizorišče streljanja v Mahačkali
Reuters

Preostale napadalce varnostne sile še iščejo, pristojni organi so začeli preiskavo morebitnega terorističnega ozadja napadov.

Nemirna in slabo razvita regija Severnega Kavkaza - soseda Dagestana je Čečenija, kjer je ruska država v preteklosti bila krvavo vojno proti tamkajšnjim separatistom - velja za eno šibkih točk največje svetovne države. Dagestanski guverner Sergej Melikov je napade označil za poskus vnovične destabilizacije območja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta