(FOTO) Razmere v Avstraliji še naprej katastrofalne, ​požari ogrožajo ključno populacijo koal in ostale živali

STA, M.D.
05.01.2020 13:43

V Avstraliji se kljub rahlemu dežju nadaljuje boj z obsežnimi požari, ki so doslej terjali že 24 življenj. Številni domovi so brez električne energije, mnoge podeželske skupnosti so pokrite s plastjo pepela, večja mesta pa so zavita v oblake dima. Ljudje so vse bolj jezni na oblast.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Plameni so pogoltnili že več sto domov, zadnja smrtna žrtev pa je nek moški, ki je želel rešiti dom svojih prijateljev. Samo v zvezni državi Novi južni Wales medtem še naprej divja skoraj 150 požarov, številnih gasilci še vedno nimajo pod nadzorom. Nekoliko jim sicer pomaga vreme, saj je Novi južni Wales in sosednjo zvezno državo Viktorija dosegel rahel dež, nekoliko se je tudi ohladilo. So se pa plameni ponovno dotaknili predmestja Sydneyja.
"Smo v povsem nepoznanem položaju," je razmere komentirala premierka Novega južnega Walesa Gladys Berejiklian. "Ne moremo se pretvarjati, da je to nekaj, kar smo že izkusili. Ni," je dodala.
Avstralska prestolnica Canberra je danes po oceni organizacije Air Visual mesto z najslabšo kakovostjo zraka na svetu. Tam so odpovedali polete in zaprli galerije, ljudem delijo obrazne maske.

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta