(FOTO) Putin na moskovskem letališču sprejel izpuščene ruske zapornike

STA, Gr.G.
01.08.2024 22:37

Rad bi se vam zahvalil za zvestobo prisegi, dolžnosti in domovini, ki ni pozabila na vas, je povedal ruski predsednik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na moskovskem letališču Vnukovo pozdravil osem ruskih državljanov, izpuščenih v okviru velike izmenjave zapornikov med Moskvo in Zahodom. Pri tem se jim je zahvalil za njihovo zvestobo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Odnosi med Rusijo in Zahodom: Zakaj je bila menjava zapornikov v Ankari zgodovinska

Reuters

"Rad bi se vam zahvalil za zvestobo prisegi, dolžnosti in domovini, ki ni pozabila na vas," je dejal, je razvidno iz televizijskih posnetkov, ki jih je objavil Kremelj.

Reuters

V odboru za sprejem so bili tudi vodja ruske varnostne službe FSB Aleksander Bortnikov, vodja ruske zunanje obveščevalne službe Sergej Nariškin ter obrambni minister Andrej Belousov. "Doma ste, doma ste," je Putin pozdravil izpuščene zapornike in napovedal, da bodo predlagani za državna odlikovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Reuters

V okviru ene največjih izmenjav zapornikov po koncu hladne vojne je bilo v Ankari danes skupno izmenjanih 24 zapornikov - osem Rusov in 16 zapornikov iz Zahoda. V izmenjavi je sodelovala tudi Slovenija, ki je izročila dva ruska vohuna.

V Rusijo so se vrnili pripadnik FSB Vadim Krasikov, Vadim Konoščenok, ki bi lahko bil povezan z FSB, domnevna člana ruske obveščevalne službe GRU Mihail Mikušin in Pavel Rubcov, hekerja Roman Seleznev in Vladislav Kljušin ter vohuna Artjoma in Anna Dulceva, ki sta bila obsojena v Sloveniji.

Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta