(FOTO in VIDEO) Air France predstavil novo notranjo opremo potniške kabine na letalih na dolge razdalje

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.01.2023 14:04

V poslovnem razredu bo celotna flota, z izjemo regionalne, med letom opremljena tudi z brezžičnim internetom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poleg udobja naj bi potniki poslovnega razreda imeli na voljo tudi dovolj zasebnosti. 

Letalski prevozniki se nenehno trudijo izboljšati udobje njihovih potnikov, v ta namen vsake toliko časa prenovijo notranjost potniških kabin. Seveda so tehnološke izboljšave in nove smernice udobja v prvi vrsti namenjene potnikov prvega ali poslovnega razreda, a tudi ekonomski razred praviloma ni prikrajšan. Tako je tudi letalo družbe Air France, poimenovano Fontainebleau, nedavno prvič poletelo v New York, Rio de Janeiro in Dakar z novimi sedeži in kabinami. Prenove so bila deležna letala tipa Boeing 777-300 ER, s katerimi letijo na dolge razdalje.

Letalski prevoznik se hvali z ergonomsko oblikovanimi sedeži in kvalitetnih materialov, ki potnikom nudijo udobno sedenje, pa tudi dobro povezljivost in v katere so vgrajeni zasloni z visoko ločljivostjo. Potniki bodo nove kabine lahko preizkusili na letih v Rio de Janeiro, Dakar in New York, kamor radi letimo tudi Slovenci.

Prenovljen ekonomski razred.
Air France

Letalski prevoznik bo skupno prenovil 12 potniških letal, ki bodo letela na omenjene destinacije. Pozneje nameravajo mrežo poletov razširiti še na nekatere druge destinacije. Eden izmed ciljev pri posodobitvi potniških kabin in zagotavljanju višjega udobja med potovanji je do konca leta 2023 zagotoviti, da bodo vsa letala na dolge razdalje v poslovnem razredu opremljena s sedeži, ki se spremenijo v postelje. Do sedaj je bil delež takšnih letal 90 odstotkov.

V poslovnem razredu se lahko novi sedeži spremenijo v skoraj dva metra dolgo posteljo.

V poslovnem razredu bo celotna flota, z izjemo regionalne, med letom opremljena tudi z brezžičnim internetom, obljubljajo. V poslovnem razredu se lahko novi sedeži spremenijo v skoraj dva metra dolgo posteljo, omogočajo pa tudi lažji dostop do prehoda in večjo zasebnost. Sedeži poslovnega razreda so opremljeni s širokimi 17,3-palčnimi zasloni, potnik pa ima na voljo še slušalke za zmanjševanje hrupa, lahko pa preko povezave Bluetooth uporabi tudi lastne slušalke. Dodatno so namestili več električnih vtičnic, sedeži pa so izdelani iz volne, aluminija in francoskega usnja. 

Razred Premium Economy ponuja 96 centimetrov prostora za noge in ima preoblikovane sedežne blazine ter razširjeno naslonjalo.
Air France

V razredu Premium Economy so letala namestili z najnovejšim modelom sedeža, ki je potnikom že na voljo v letalih tipa Airbus A350. Ponuja 96 centimetrov prostora za noge in ima preoblikovane sedežne blazine ter razširjeno naslonjalo. Potniki lahko za poslušanje glasbe ali ogled filmov uporabijo slušalke za zmanjševanje hrupa, na voljo pa imajo priključka USB A in C. Sedeži ekonomskega razreda so široki 43 centimetrov in nudijo ergonomsko naslonjalo s 119-stopinjskim nagibom in po besedah letalskega prevoznika dovolj prostora za noge. Potniki ekonomskega razreda imajo za priključitev elektronskih naprav na voljo priključek USB A. Razreda Premium Economy in Economy sta opremljena s 13,3-palčnimi zasloni s povezavo Bluetooth.

Ko zapuščate letalo, pazite, da v potniški kabini, recimo v predalu sedeža pred vami, ne boste pustili kakšnih svojih stvari.
Air France
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta