SVET

Ema odobrila prilagojeni cepivi proti covidu-19 za prvo cepljenje

STA, A.L.
06.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes potrdila, da se lahko cepivi proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer in Moderna, ki sta prilagojeni novim različicam virusa in sta se uporabljali le za poživitvene odmerke, uporabljata tudi ob prvem odmerku.

Cepivi ščitita tako pred prvotnim sevom virusa sars-cov-2 kot pred podrazličicama BA.4 in BA.5 različice omikron, je sporočila Ema.

Po analizi podatkov je Ema potrdila, da cepivi delujeta tudi pri ljudeh, ki pred tem niso prejeli niti enega odmerka cepiv, so sporočili s sedeža agencije v Amsterdamu.

Cepivi sta tako varni kot prvotna cepiva obeh podjetij, še navaja Ema. Odločitev, katera cepiva bodo koristile, pa je prepuščena državam.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?