SVET

Če vojna v Ukrajini odnese Putina, kdo v Rusiji čaka, da dobi moč? Poznavalec razmer: "Tega si ne želite ..."

Va
22.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Če ruski poraz v vojni z Ukrajino slejkoprej pomeni odhod predsednika Vladimirja Putina, kakšna bi bila Rusija brez predsednika, ki je začel vojno? Dopisnik Sky News iz Moskve Owen Matthews, ki ima za seboj več kot 25 let življenja in dela v Moskvi, trdi, da bi znale biti potencialne alternative še hujše od Putina.   

"To, česar ne želite in je še nevarnejše od trenutnega položaja, celo bolj nevarno od aktualnega predsednika Ruske federacije, je revolucionarno ozračje v Rusiji, ki bi Putina odneslo," ocenjuje Matthews, ki ga je povzel portal Index.hr. Opozicijo Putinu predstavljajo nacionalisti, ki so še agresivnejši od aktualnega ruskega predsednika, pravi. 

Matthewsu ni jasno, zakaj je Putin sploh začel agresijo nad Ukrajino, kljub temu da je zmagoval s svojo diplomacijo rožljanja z orožjem in imel od tega korist. Očitno je načrtoval, pravi, da bo "operacija" v Ukrajini kratka, in se ni pripravil na dolgotrajno vojno. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?