Šahisti Društva upokojencev Maribor Center vabijo medse

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.10.2024 04:00

Na krajši slovesnosti so v prostorih Društva upokojencev Maribor Center podelili pokale najboljšim šahistom in čestitali Francu Kumru ob jubileju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šahisti DU Maribor Center, drugi z desne je Franc Kumer.
Zmago Gomzi

Šahovska sekcija Društva upokojencev Maribor Center je ena najbolj aktivnih v društvu, čeprav se v zadnjih letih srečuje z osipom igralcev. Kljub temu šahisti redno nastopajo na različnih tekmovanjih, poleg tega pa prirejajo tudi turnirje članov.

Pred dnevi je bila v društvenih prostorih na Slomškovem trgu 5 manjša slovesnost, na kateri so podelili pokale najboljšim šahistom društvenega tekmovanja, obenem pa nazdravili predsedniku šahovske sekcije Francu Kumru ob 80-letnici življenja. Silvo Krebs, nekdanji dolgoletni predsednik šahovske sekcije, je jubilantu izročil nahrbtnik in spominsko medaljo z napisom 80 let. Pokal za prvo mesto na društvenem turnirju pa je dobil Milan Kirbiš, za drugo Avgust Habjanič, za tretje Jože Štiher.

Kumer je predsednik šahovske sekcije zadnja štiri leta. "Šah sem začel igrati pri desetih letih, največkrat sem igral s sošolci, pozneje sem nekaj let šahiral v Šahovskem klubu ŽŠD Maribor, tudi tekmoval in si priigral drugo kategorijo. Zaposlen sem bil kot skladiščnik v Zlatorogu, tudi za podjetje sem igral v sindikalni šahovski ligi," je opisal. "Ko sem se pred štirinajstimi leti včlanil v DU Maribor Center, sem se tudi v šahovsko sekcijo. Rad igram šah, saj igra bistri um, kar je za starejše zelo pomembno. Igram tudi na turnirjih članov našega društva, nekaj šahistov je zelo dobrih. Igram tudi v ekipi, ki nastopa na tekmovanjih društev upokojencev," je dodal Kumer.

Društveni prostori, kjer se zbirajo šahisti, so prostorni, svetli in ogrevani. "Zadovoljni smo, saj lahko nemoteno šahiramo in se družimo. Nezadovoljni pa smo, da nas je vedno manj. Pogrešamo predvsem mlajše upokojence, ki radi šahirajo, zato jih vabim, da se nam vsako sredo med 10. in 12. uro pridružijo. Vsakogar bomo veseli. Ob igranju šaha tudi kakšno rečemo in čas hitro mineva," še pove Kumer, ki je pri osemdesetih letih še čilega zdravja: "Upam, da bom še naprej zdrav, da bom še dolgo šahiral in si tako uril možgane."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta