(FOTO) V konjiškem živalskem vrtu vas pozdravi papagaj Jaka

Damijan Toplak Damijan Toplak
31.08.2024 05:30

V Slovenskih Konjicah na ogled levinja, lev pa tudi krokodil in kraljevi piton. Imajo številne tematske parke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiskovalce konjiškega živalskega vrta pozdravi papagaj Jaka.
Damijan Toplak

Ob (cestnem) prihodu v Slovenske Konjice iz mariborske smeri je živalski vrt s tematskim parkom Zoo Land, ki je nekoliko drugačen od običajnih živalskih vrtov. Je prizorišče, kjer vas čakajo dogodivščine, ki jih še dolgo ne boste pozabili. Tam boste vstopili v skrivnostni svet starodavnih kultur sredi džungle, polne nevarnosti in osupljivih lepot. Sprehajali se boste med svetovi in spoznali časovna obdobja ter oddaljene kraje.

Nekateri objekti poskrbijo za veliko smeha.
Damijan Toplak

V Mini Zoo Landu biva več kot 150 živali in preko 30 različnih živalskih vrst, posebnost pa je, da z nakupom hrane ob vhodu v živalski vrt določene živali lahko tudi hranite. Tudi papagaja Jako, ki vas ogovori na prostem in je posebnost njihovega živalskega vrta. Lahko pa za en dan ob spremstvu njihovega animatorja ali animatorke postanete oskrbnik njihovih živali. Vse dni v letu so odprti med 9. in 19. uro, ob predhodni najavi organizirajo za skupine vodene oglede.

Prenovljen prostor za leva Arturja in levinjo Nilo
Mini Zoo Land

Pred tremi leti so za svoja leva Arturja in levinjo Nilo odprli novo domovanje. Tematsko prizorišče in zverinjak so poimenovali Egypt Kingdom ali Kraljestvo Egipta. Sami pravijo, da gre za enega najlepših zverinjakov za velike mačke v Evropi, glede na veliko ogroženost teh živali v naravnih območjih pa so na ta dosežek izjemno ponosni. Verjamejo, da sta levčka z egipčanskim domovanjem zadovoljna in lahko kmalu od njiju pričakujejo naraščaj. Kajti njihova kralj in kraljica imata zdaj ogromne, kraljevemu paru primerne prostore. Imata naravno izoblikovan habitat, bazenček z vodo, zeleno rastlinje, trave, bambuse in palme. Tudi notranji prostori jima nudijo veliko več udobja kot prej.

V Mini Zoo Landu obiskovalce navdušijo damjaki, ki se pustijo tudi hraniti.
Damijan Toplak

V konjiškem živalskem vrtu in tematskem parku vas bodo pričakale nepozabne dogodivščine - od hiše strahov do gusarske ladje in drugih bolj ali manj nenavadnih prizorišč, tudi pokopališča, japonskega vrta ali avstralske pokrajine in ameriškega Divjega zahoda. Ob že omenjenem papagaju Jaki, levinji Nili in levu Arturju boste v Slovenskih Konjicah občudovali tudi kubanske flaminge, surikate, kenguruje, krokodila, nosatega medvedka, želve, makaki opico, lemurje, nanduje, alpake, kamelo, rakuna, pava, kraljevega pitona, servala, karakala in feneka (puščavsko lisico), kragulja, pa tudi številne nam bolj domače živali. Za najmlajše pa so na voljo igrala, razporejena po celotnem živalskem vrtu.

Alpaki sta se skrivali pred hudo vročino.
Damijan Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta