(V ŽIVO) Čeferinu nov mandat na čelu Uefe: Ne bojte se, ne bom imel govora

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
05.04.2023 09:53

V Lizboni so dosedanjemu predsedniku evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandru Čeferinu podelili nov mandat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Savičević, Zvonimir Boban, Borislav Mihajlov na kongresu.
Tomaž Ranc

V kongresnem centru v Lizboni se je ob 9. uri po tamkajšnjem času (ob 10. uri po slovenskem) začel 47. kongres evropske nogometne zveze Uefe. Potem ko so včeraj člani izvršnega odbora po napetem glasovanju za prirediteljico ženskega Eura 2025 izbrali Švico, je danes na vrsti najpomembnejši del nogometnega vrha - volilni kongres, na katerem je edini kandidat za predsednika Slovenec Aleksander Čeferin.

Čeferin ni imel protikandidata, kar glede na rezultate njegovega dela niti ni presenečenje. Danes bomo izvedeli, kakšni so nadaljni finančni okviri delovanja Uefe. Po naših podatkih bo prihodke znova krepko povečala na račun znanih tekmovanj in tudi novih tekmovanj.

Danes bodo izvolili tudi osmerico novih članov Izvršnega odbora Uefe, kar je prestižna funkcija, pa tudi dva podpredsednika Fife.

Slovenska zastava med 55 nacionalnimi zastavami članic Uefe na kongresu v Lizboni.
Tomaž Ranc

V Lizboni smo med nogometno smetano opazili tudi predsednika Fife Giannija Infantina, številne nekdanje zvezdnike nogometa, kot tudi družino Aleksandra Čeferina, ki ga bo pospremila v njegov štiriletni mandat. Sicer je dvorani najmanj 165 delegatov iz vseh držav članic, precej je tudi gostov in okoli 80 novinarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta