Teniški zvezdnik Rafael Nadal bo končal kariero

STA, A.L.
10.10.2024 12:17

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo po nastopu za Španijo v Davisovem pokalu končal kariero, je napovedal na družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaslužil je nekaj več kot 120 milijonov evrov in bil skupno 209 tednov na vrhu računalniške lestvice ATP v različnih obdobjih med letoma 2008 in 2020.
EPA

Eden največjih predstavnikov svojega športa je v karieri osvojil 22 grand slamov, v zadnjem času pa zaradi številnih poškodb ni veliko igral.

Nadal je letos v Parizu, kjer je bil dolga leta tako rekoč nepremagljiv na pesku, nosil olimpijsko baklo na slovesni otvoritvi. Na turnirju pa je izpadel v drugem krogu proti svojemu velikemu rivalu Srbu Novaku Đokoviću.

Leto dni mlajši Beograjčan je rekorder po številu osvojenih grand slamov, ima jih 24, sledi pa mu Nadal z 22. Kar 14-krat je bil najboljši na OP Francije na igriščih Rolanda Garrosa v Parizu, štirikrat je osvojil OP ZDA, po dvakrat pa je bil najboljši na OP Avstralije in v Wimbledonu.

V karieri odigral 1307 dvobojev in jih 1080 dobil

Svojo prvo lovoriko za grand slam je osvojil že kot najstnik leta 2005 v Parizu, zadnjo pa pred slabimi tremi leti v Melbournu, ko je v finalu po preobratu ugnal Rusa Danila Medvedjeva.

Je tudi olimpijski prvak tako med posamezniki (Peking 2008) kot v dvojicah (Rio de Janeiro 2016), osvojil je sedem od devetih turnirjev serije masters (ATP 1000), le v Miamiju in Parizu je ostal praznih rok kljub petim finalnim nastopom. Edina lovorika, ki mu ob teh še manjka v karieri, je zmaga na zaključnem turnirju najboljše osmerice.

V karieri je odigral 1307 dvobojev in jih 1080 dobil. Zaslužil je nekaj več kot 120 milijonov evrov in bil skupno 209 tednov na vrhu računalniške lestvice ATP v različnih obdobjih med letoma 2008 in 2020, kar je šesti dosežek v zgodovini.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta