Slovenski odbojkarji po velikem preobratu proti Turkom v četrtfinale EP

STA
09.09.2023 19:13

Slovenska ekipa, ki je zmagala že šestič na tem prvenstvu, tokrat ni ponovila predstav s prejšnjih tekem v Varni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je še petič zapovrstjo uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Tokrat je v osmini finala v Varni s precejšnjimi težavami, po velikem preobratu premagala Turčijo s 3:2 (-20, -22, 21, 23, 13).

Kot prejšnji mesec na EP: Turki so znova padli.
EPA

Slovenska ekipa, ki je zmagala že šestič na tem prvenstvu, tokrat ni ponovila predstav s prejšnjih tekem v Varni, kjer je do obračuna z letošnjimi zmagovalci evropske zlate lige in kvalifikacij za ligo narodov, izgubila le en niz. A tokrat je pokazala neko drugo kakovost, pokazala je značaj, nepopustljivost in srce.

epa10850798 Yigit Gulmezoglu of Turkey in action a during the EuroVolley Men 2023 round of 16 match between Slovenia and Turkey in Varna, Bulgaria, 09 September 2023. EPA/VASSIL DONEV
Vassil Donev

Turki so namreč vodili z 2:0, Slovenci nikakor niso našli svoje igre v napadu, toda z borbenostjo, izkušnjami in tudi nekaj sreče so v končnicah naslednjih treh nizov proti varovancem nekdanjega selektorja Alberta Giulianija prišli do preobrata, s tem pa se izvlekli iz zelo neugodnega položaja.

V četrtfinalu se bodo Slovenci v ponedeljek merili z zmagovalci dvoboja med Portugalsko in Ukrajino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta