Gut-Behrami prva zmagovalka v novi sezoni, Bucik 11.

STA
28.10.2023 14:13

Italijanka Federica Brignone, najhitrejša v prvi vožnji, v finalu ni bila kos Švicarki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od treh Slovenk se je v finalno vožnjo uvrstila le Bucik (+2,67) kot 14. v prvi vožnji.
Reuters

Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka veleslaloma na ledeniku Rettenbach, uvodnega dejanja 58. izvedbe svetovnega pokala v alpskem smučanju. Edina slovenska finalistka Ana Bucik je tekmovalno sezono odprla z 11. mestom, najboljšim dosežkom na söldenskih veleslalomih. Svoj prejšnji dosežek na tem ledeniku je popravila za kar deset mest.

epa

Italijanka Federica Brignone, najhitrejša v prvi vožnji, v finalu ni bila kos Švicarki, ki je bila po prvi vožnji četrta. Brignone je boj za zmago izgubila za dve stotinki sekunde. Slovakinja Petra Vlhova je bila z zaostankom 14 stotink sekunde tretja. Tretja je bila tudi po prvi vožnji.

epa

Od treh Slovenk se je v finalno vožnjo uvrstila le Bucik (+2,67) kot 14. v prvi vožnji. Sprva je bila 15., a je naknadno po diskvalifikaciji Norvežanke Ragnhild Mowinckel zaradi uporabe maž z vsebnostjo fluora pridobila eno mesto.

Neja Dvornik je odstopila na prvi progi, povratnica po poškodbi Andreja Slokar pa je bila na svoji prvi tekmi v 19 mesecih prepočasna za finale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta