(FOTO) Prva zmaga po trenerski menjavi ni dobila družbe, Bravo prehitel Maribor

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.10.2023 16:55

Nogometaši Brava z 2:1 dobili tekmo 13. kroga prve lige proti Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor je po reprezentančnem premoru ostal brez zmage.
Robert Balen

Prva zmaga po trenerski menjavi ni dobila družbe. Nogometaši Maribora so v 13. krogu prve lige doživeli poraz, v ljubljanski Šiški je bil z 2:1 boljši Bravo in vijoličaste prehitel na četrtem mestu na lestvici.

S po 17 točkami sta bila tekmeca poravnana pred 13. krogom, tako je ostalo tudi po prvem polčasu v Šiški. Trener Ante Šimundža je za prvo gostovanje v svojem drugem mandatu na klopi vijoličastih v prvo enajsterico uvrstil iste adute kot na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom proti Muri. Začelo se je podobno kot na (drugem) debiju nekdanjega napadalca na klopi 16-kratnih slovenskih prvakov. Maribor se je v začetku tekme še lovil, pravih priložnosti si ni ustvaril. Še najbližje je bil Marko Kolar z udarcem z levega krila, a je vratar Brava Matija Orbanić žogo brez večjih težav ulovil.

Ante Šimundža je na prvem gostovanju v svojem drugem trenerskem mandatu na klopi Maribora doživel poraz.
Robert Balen

Ljubljančani niso bili brez priložnosti. Najlepša se je ponudila Martinu Ivanšku p opodaji iz kota, ko se je moral mariborski vratar Ažbe Jug pošteno potruditi, da je žogo odbil v kot. Predvsem po desni strani so gostitelji iskali svoje priložnosti. Šimundža je hitro reagiral, že v 29. minuti opravil prvo menjavo, na levi strani obrambe Ignacia Guerrica zamenjal z Icukijem Urato. Novo rošado je potegnil na začetku drugega polčasa, v slačilnici je ostal Marcel Lorber, v zvezno vrsto pa se je preselil Marko Božić, ki proti Muri ni igral zaradi dveh rumenih kartonov na tekmi v Kidričevem, ki je odnesla prejšnjega trenerja Damirja Krznarja, zdaj stratega vodilnega Celja.

Robert Balen

Da Bravo v drugem polčasu ne bo le branil točke, ampak se bo konkretno spogledoval s polnim izplenom, je nakazal že Jakoslav Stanković. Krilni napadalec je spretno preigraval na robu kazenskega prostora, si pripravil dovolj prostora za strel, a sprožil v naročje Ažbeta Juga. Bolj natančen je bil prvi napadalec Šiškarjev. Matje Poplatnik je v 56. minuti pobegnil obrambi, izkoristil doglo podajo Matije Kavčiča in z glavo matiral Juga. Napadalec, ki je še v prejšnji sezoni tresel mreže v drugi ligi, bil v dresu Ilirije celo najboljši strelec tekmovanja, se je s petim golom sezone utrdil na vrhu klubske lestvice strelcev.

Robert Balen

V iskanju izenačenja je Šimundža v igro poslal Josipa Iličića in Xhuliana Skuko. Naveza rezervistov je gol za 1:1 tudi našla. Iličić je v 69. minuti natančno podal iz kota, Skuka pa je pred Orbanićem dovolj visoko skočil, da je žogo preusmeril za njegov hrbet.

Ko se je že zdelo, da se bo Maribor izognil porazu, za povrh pa je njegove vrste okrepil Arnel Jakupović - napadalec, ki je od začetka septembra okreval po poškodbi, je priložnost dobil v 80. minuti -, je Bravo udaril. Znova je bil v vlogi podajalca Matija Kavčič, njegov predložek z levega krila pa je v svoj prvenec med prvoligaši s strelom z glavo spremenil 19-letni Matic Ivanšek. Najstnik je Bravo odpeljal do novega vodstva. Še višja bi lahko bila prednost Šiškarjev, v sodnikovem dodatku je rezervist Luka Kerin stresel prečko.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta