(FOTO) Kegljaška elita v mestu, Mariborčani pa po prvem dnevu četrti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.10.2024 19:45

Na kegljišču v dvorani Tabor v teh dneh merijo moči kegljači in kegljačice iz 25 klubov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Evropski pokal je v dvorano Tabor privabil številne kegljače.
Sašo Bizjak

Na obnovljenem in sodobnem kegljišču dvorane Tabor v Mariboru se je z nastopi dveh kegljačev iz vsakega kluba začelo tekmovanje za evropski klubski pokal. Jutri se bodo kegljačem pridružile kegljačice. Skupno tekmuje 25 klubov, slovensko kegljanje predstavljata Konstruktor Maribor v moški konkurenci in Ljubelj v ženski. 

"Zadovoljni smo, da nam je mednarodna zveza dodelila to tekmovanje. Konkurenca je zelo zahtevna, pomemben bo vsak podrti kegelj. Pričakujem, da se bo naša ekipa uvrstila med štiri najboljše," je optimist trener šestnajstkratnih državnih prvakov iz Maribora Bojan Pihlar.  

Trener Bojan Pihlar je bil zelo zadovoljen z nastopom Mika Steržaja.
Sašo Bizjak

Za mariborski klub sta prvi dan tekmovanja keglje podirala Miko Steržaj  in Timi Jurančič, prvi je kegljal odlično in podrl kar 639 kegljev, drugi slabše od pričakovanj, saj je podrl 584 kegljev. "Zelo sem zadovoljen z nastopom, tudi rezultat je odličen. Škoda, da Timiju ni šlo najbolje od rok, kljub temu pa smo po prvem dnevu četrti," je povedal Miko Steržaj. Po nastopu dveh kegljačev vsakega kluba vodi nemški Raindorf (1293 podrtih kegljev) pred slovaškim klubom Trstena Starek (1272), avstrijskim Neunkirchnom (1270) in Konstruktorjem (1223).

Sašo Bizjak

Jutri in v četrtek se bo tekmovanje začelo ob 8.30, za Konstruktor bosta drugi dan tekmovanja kegljala Jani Steržaj (ob 9.45) in Boštjan Zvezič (ob 13.30), v četrtek pa Nik Predovnik (ob 16. uri) in Anej Krajnc (ob 19.45). Štirje najboljši klubi v moški in ženski konkurenci se bodo uvrstili v petkov polfinale, ženske bodo tekmovanje začele ob 9.30, moški ob 14.30, v soboto se bo ob 8.30 začela tekma žensk za tretje mesto in ob 11. uri za prvo, ob 14.15 tekma moških za tretje mesto in ob 16.45 za prvo. 

Mariborski klub, ki je po propadu gradbenega podjetja Konstruktor leta 2011 brez glavnega pokrovitelja, je dosegel veliko mednarodnih uspehov. Leta 1992 je ekipa v sestavi Hary Steržaj, Stane Nareks, Bojan Pihlar, Bogdan Hribar, Franc Kirbiš in Miro Truntič na evropskem pokalu v Szegedu osvojila četrto mesto, leta 1994 so bili Steržaj, Kirbiš, Pihlar, Nareks, Truntič in Stane Gmajner v Golovcu tretji, leta 1996, ko je bil Konstruktor na nekdanjem kegljišču v Sernčevi ulici v Mariboru prireditelj evropskega pokala, pa so Gmajner, Pihlar, Nareks, Steržaj, Robert Blaha in Milan Kovačič osvojili drugo mesto. Zgodovinski dosežek je ekipi Konstruktorja (Pihlar, Steržaj, Nareks, Kirbiš, Hribar, Truntič) uspel leta 1993 v nemškem Plankstadtu, kjer je osvojila svetovni klubski pokal; na vseh tekmovanjih je ekipo vodil Milan Amer. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta