Ptičje hišice: Z lesom, žeblji, barvami in sodelovanjem nad sovraštvo

Kristina Božič
22.02.2019 08:10

S projektom smo želeli sporočiti, da nam je dovolj ksenofobije in sovraštva, pravijo podiplomski študentje pedagoške fakultete, ki so v manj kot pol leta zasnovali in uspešno izvedli projekt sodelovanja in učenja otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ptičja hišica. V resnici, krmilnica, so jih popravili. Vsaka svoja. Zgrajena iz odpadnih palet, ki so jim dali novo življenje otroci, stari od 5 do 15 let. "V šolskem sistemu je premalo doživljajske pedagogike in podpore ustvarjalnosti otrok," pravi študent socialne pedagogike Jan Gamberger. Skupaj s še tremi podiplomskimi študenti Katjo Begelj, Tino Matjaž in Mihom Steletom so v manj kot pol leta domislili projekt, pridobili soglasja in dovoljenja ter projekt uspešno izvedli.

Postavitev ene od ptičjih hišic, ki so jo skupaj izdelali slovenski šolarji in begunski učenci v okviru projekta Ptičja hišica, v viškem azilnem domu.
Robert Balen
V na novo postavljeno ptičjo hišico pred centrom Mladi zmaji v Zalogu so sodelujoči otroci natrosili tudi semenk za ptice. 
Postavitev pričje hišice včeraj v Zalogu je pospremil tudi nastop raperja Zlatka.
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta