Policija zanika, da bi zahtevali odhod delavke, ki je čistila Center za tujce. Obljubljajo neposredni zaposlitvi

Kristina Božič
15.11.2019 12:28

Včeraj smo poročali, da je po treh letih in pol čiščenja prostorov postojnskega Centra za tujce z novembrom outsourcana delavka izgubila delo. Četudi je vseskozi čistila prostore notranjega ministrstva, je bila uradno zaposlena pri treh različnih izvajalcih čiščenja, pogodbe pa so ji večinoma podaljševali zgolj za mesec ali dva. Potem ko je podjetje Cleaning, ki je zagotavljalo storitve čiščenja, dejalo, da so delavko odslovili "izključno na zahtevo naročnika", so nam s policije sporočili, da to ne drži in da nameravajo sistemizirati dve dodatni delovni mesti za neposredno zaposlitev čistilk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Na notranjem ministrstvu so nam potrdili, da so že leta 2017 izvajalca čiščenja, podjetje Cleaning opozorili na "kršitev delovno-pravno zakonodaje", a pritožba ni bila posredovana na inšpektorat za delo. Po naših informacijah naj bi prihajalo do nezakonitih tako obsega nadur kot plačevanja le teh. V vmesnem času je nato čiščenje Centra za tujce opravljalo podjetje ABC čiščenje, aprila letos pa je izvajanje čiščenja kot zunanji izvajalec ponovno prevzelo podjetje Cleaning.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta