(PISMO BRALCA) Kaj je s Kompasom? So pozabili, da je stranka kralj?

DR
02.10.2024 13:00

Odkar je Kompas v tujih rokah, ni nič več tako, kot bi moralo biti, postal je nezanesljiv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Desetletja sem potoval s slovenskim Kompasom po celem svetu. Odkar je Kompas v tujih rokah, ni nič več tako, kot bi moralo biti, postal je nezanesljiv. Naj navedem svoj primer: že julija letos sem po oglasu Kompasa rezerviral enodnevni izlet za 21. september na avstrijsko Koroško. Ogledali bi si Celovec, Gosposvetsko polje, Vrbsko jezero ... Zaradi zanimivega izleta sem se prijavil skupaj z vnukinjo študentko, ki jo je to zelo zanimalo. Odhod z avtobusom naj bi bil iz Maribora, tako je pisalo v ponudbi in pogodbi, zato sem tudi plačal avtobusni prevoz. En teden pred izletom pa sem pri Kompasu v Mariboru izvedel, da bo odhod avtobusa samo iz Ljubljane. Pri drugih potovalnih agencijah sem se pozanimal, kaj bi oni naredili, če bi imeli tak primer. Vsi so mi odgovorili, da bi svoje stranke s svojim kombijem odpeljali iz Maribora v Ljubljano in nazaj, nekateri bi zaračunali simbolično plačilo. Pri Kompasu pa so mi ponudili prevoz z Go-optijem za 204 evre, kar je dvakrat več, kot je vreden izlet. Tako bi me stal izlet (z malico) za dve osebi 160 evrov za izlet in 204 evre za prevoz, skupaj kar 364 evrov!

Dejstvo je, da je Kompas enostransko kršil veljavno pogodbo in me prikrajšal za lep izlet. Vsako pogodbo je treba spoštovati, česar sem se kot podjetnik vedno držal. Če en pogodbenik enostransko prekine pogodbo oziroma se ne drži dogovorjenega, nosi vso odgovornost po moralni in finančni plati. Kompas je pozabil, da je kupec oziroma stranka kralj. Za nespoštovanje pogodbe je vselej objektivno odgovoren direktor, ki pa za mene ni našel nekaj minut svojega dragocenega časa. Lahko bi se mi vsaj pisno opravičil, pa bi bil zadovoljen.

 

Jože Glavnik, univ. dipl. inž. gr.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta