Nova24TV prepozna sovražni govor, a ne takrat, ko ga objavi

Kristina Božič
06.03.2020 10:50

Avtorji Demokracije in Nove24TV so občutljivi na sovražni govor. Znajo ga prepoznati in citirati - a izkaže se, da citirajo tudi sami sebe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shod proti koaliciji sovraštva, ki so ga pripravila civilno-družbena gibanja in posamezniki, povezani v koalicijo Brez strahu, je potekal skozi mesto od sedeža stranke SMC do sedeža stranke DeSUS.
Robert Balen

Na petkovem protestu Brez Strahu. Proti koaliciji sovraštva v Ljubljani je zbranih dobrih tisoč protestnikov nagovorila tudi peščica govorcev in govork, med njimi Večerova kolumnistka Svetlana Slapšak. Odločila se je citirati Mladininega kolumnista Bernarda Nežmaha, citirala je stavek predsednika SDS Janeza Janše in odlomek kolumne, ki je bila objavljena v mediju pod vplivom stranke SDS - Novi24TV. Napisal jo je glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak.

Na shodu proti novi vladni koaliciji pod vodstvom SDS se je v Ljubljani pretekli teden zbrala pisana in raznolika množica ljudi, ki so posebej opozarjali na sovraštvo, ki ga širijo stranka SDS in mediji pod njenim vplivom.
Robert Balen
Protestnike in protestnice na shodu proti koaliciji sovraštva je nagovorila tudi antropologinja Svetlana Slapšak, ki so jo nato mediji, povezani s SDS obtožili sovražnega govora - ker je citirala zapise iz njihovih medijskih portalov.
Robert Balen
"Z novo vlado prihajamo v fazo realizacije, ko ne bo šlo več zgolj za govorico," svari Svetlana Slapšak.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta