Na Brniku začel veljati zimski vozni red

N.S., STA
27.10.2024 08:25

Z letališča bo mogoče potovati s 14 rednimi prevozniki na 16 rednih povezavah. Glede na lansko zimsko sezono to pomeni dve povezavi manj. Zimski vozni red bo veljal do 29. marca prihodnje leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ploščad ljubljanskega letališča.
Fraport Slovenija

Lufthansa bo v zimskem voznem redu ponudila večjo tedensko frekvenco letov v München, so pojasnili v Fraportu. Ta se bo povečala s sedem na 10, prevoznik Swiss pa bo letenje v Zürich okrepil z 11 na 14 letov na teden. Kot so zapisali, okrepljena povezava v Zürich prinaša tudi priročnejše dnevne jutranje lete, ki bodo koristili potnikom z zagotavljanjem bolj prilagodljivih in učinkovitih potovalnih povezav naprej.

Skupaj bo v zimskem voznem redu potnikom sicer na voljo 16 rednih letalskih povezav s 14 prevozniki, in sicer bo AirBaltic do dvakrat tedensko letel v Rigo, Air France bo dnevno letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico, Air Serbia 16-krat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš, Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj, EasyJet štirikrat tedensko v London, Gatwick, Flydubai dnevno v Dubaj, Lot Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in desetkrat tedensko v München, Luxair do dvakrat tedensko v Luksemburg, Swiss dvakrat dnevno v Zürich, Transavia trikrat tedensko v Amsterdam, Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul in Wizz Air trikrat tedensko v Skopje.

V zimski sezoni 2023/2024 je bilo za primerjavo z ljubljanskega letališča s 15 rednimi prevozniki mogoče neposredno leteti na 18 destinacij.

Tudi v zimski sezoni ša bodo potniki lahko potovali na čarterske destinacije. Pod okriljem slovenskih turističnih agencij bo mogoče poleteti v Italijo (Apulija, Sicilija), Grčijo (Solun), na Portugalsko (Porto, Azori), v Španijo (Madrid, Tenerife, Gran Canaria), na Zelenortske otoke, v Turčijo (Antalya), Francijo (Pariz), na Malto, v Egipt (Hurgada), na Finsko (Rovaniemi) in v Prištino.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta