(FOTO) Rebeka Dremelj in Beepop dekleta: Družini iz Strug so podarile hišo

Saša Britovšek Saša Britovšek
21.09.2023 10:00

Na čustvenem dobrodelnem koncertu v Domžalah so Rebeka, Ana, Alenka in Tinkara zbirale denar za nov dom štiričlanske družine iz Zgornje Savinjske doline, ki so jim poplave uničile hišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka, Ana, Rebeka in Tinkara so z nastopom zbrano množico razvnela in tudi spravila do solz. 
Marko Pigac/pigac.si

V domžalskem Kulturnem domu Franca Bernika so sinoči odmevale slovenske uspešnice. Na razprodanem dobrodelnem koncertu so se ob glasbi prepletali še trenutki popolne sreče, radosti, pa tudi ganljivosti in hvaležnosti. Na odru so nastopile Rebeka Dremelj in skupina Bepop, torej Ana, Alenka in Tinkara. Pevke so že dolga leta povezane v glasbi in materinstvu, zato so sklenile, da skupaj ušpičijo nekaj koristnega za družbo. Ko se povežejo štiri močne, talentirane, nepremagljive ženske, ki imajo kaj povedati, se rodijo najlepše zgodbe.

Presrečna starša Špela Krumpačnik in Dominik Germelj bosta lahko z majhnima otrokoma zaživela na novo.
Marko Pigac/pigac.si
Nikolina Čeklanović in njen sin Robert Glač sta v imenu podjetja Naravni pretoki predala mobilno hišo NNIKAS.
Marko Pigac/pigac.si

"Že dlje časa smo snovale idejo, kako bi združile naš ustvarjalni izraz. Domislile smo se, da bi ob moji spremljevalni skupini lahko uprizorile koncerte po Sloveniji. Že vnaprej smo rezervirale datum v Domžalah, a ko se je zgodila naravna katastrofa, smo nemudoma sklenile, da bomo zbrana sredstva podarile v humanitarne namene.

Rebeka, ganjena ob fantastičnem odzivu publike. 
Marko Pigac/pigac.si

Še dve krasni ženski sta se priključili naši ekipi, Nikolina in Nevenka iz podjetja Naravni pretoki in porodila se je zamisel, da družini Krumpačnik iz Strug v Zgornji Savinjski dolini, ki so ji poplave uničile dom, podarimo čudovito mobilno hišo Nnikas," nam je zaupala Rebeka, ki je presrečna, da je njihova neustavljiva ženska energija osrečila ljudi v stiski.

Otroci so izkoristili priložnost za fotografiranje s pevkami. 
Marko Pigac/pigac.si

Dobrodelna akcija pa ima tudi širšo zasnovo, in sicer da bi v primeru, ko se bo mlada štiričlanska družina preselili v svoj varno obnovljeni dom, to hiško podarili naprej. Torej nekomu, ki ga bo rešila eksistencialnega bremena. S tem pa bo zaokrožila skrb za sočloveka, tako kot mora krožiti ljubezen. S toplo mislijo se zagotovo strinjajo navdušeni udeleženci ganljivega koncerta.

Dobrodelni koncert je podprla tudi domžalska županija Renata Kosec. 
Marko Pigac/pigac.si
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta