Dobavitelji pritiskajo: Delovni zvezki so že dražji, s 1. septembrom se bo podražila šolska malica ...

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
28.06.2022 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za šolske potrebščine bo treba to poletje seči globlje v žep.
Za šolske potrebščine bo treba to poletje seči globlje v žep.
Igor Napast
Zaradi vse dražje hrane in energentov bodo morali starši jeseni za šolsko malico in kosilo svojih otrok odšteti nekoliko več v večini šol. Nova cena malice za šolarje in dijake bo določena s 1. septembrom, so potrdili na ministrstvu za izobraževanje, ki določa ceno malic. Kolikšen bo dvig - trenutno je cena malice v osnovnih šolah 90 centov in v srednjih 2,73 evra -, ministrstvo še ni hotelo razkriti. Drugače je s kosili, ki veljajo za tržno dejavnost in se zato cena od šole do šole razlikuje.

Že zdaj pa so starši, ki že nakupujejo šolske potrebščine za prihodnje šolsko leto, v knjigarnah soočeni s podražitvami delovnih zvezkov - izjema so učenci prve triade, ki delovne zvezke dobijo brezplačno. "Delovni zvezki, ki smo jih potrdili, so se podražili v povprečju za deset odstotkov," pove Mojca Kirbiš. Suzana Fartelj in Sebastjan Kukovec pa dodata, da so se podražili od enega do štiri evre, odvisno od tega, za koliko so cene dvignili založniki. Si pa vsi sogovorniki prizadevajo, da bi čim manj obremenjevali starše, zato so šole zelo racionalne pri izbiri delovnih zvezkov.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta