Sašo Praprotnik: Takoj sem vedel, da bo še veselo

Bojan Bauman
16.06.2021 11:00
S trenerjem Ormoža o četrtem mestu njegovega kluba v rokometnem državnem prvenstvu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Rokometaši Jeruzalema iz Ormoža so tekmovanje v državnem prvenstvu končali na četrtem mestu. Boljše so bile le ekipe velike trojice - Gorenje, Trimo in Celje. No, državne prvake Velenjčane so Prleki na domačem terenu premagali in jim prizadejali enega od vsega dveh porazov v celi sezoni.

Ekipo Ormoža že dolga leta vodi Saša Prapotnik: "Super sezona, res. Odigrali smo skoraj brez kiksov. Izjema je le zadnjih petnajst minut na zadnji tekmi proti Izoli, ko smo izgubili točko, in proti Mariboru doma, ko so nas porazili. Četrto mesto smo si zagotovili že pred zadnjo tekmo proti Loki doma. Če bi bilo treba takrat zmagati, bi bili uspešni. Petnajst minut pred koncem smo vodili s petimi goli in imeli žogo. Ko smo zgrešili strel za povišanje vodstva na šest, sem vedel, da bo še veselo. Panike zaradi poraza nismo zganjali. Loka si je v zadnjem krogu bolj želela zmage na Hardeku," pojasni Prapotnik.

Evropa promocija za Jeruzalem

A to še ni bil razlog, da bi strogi trener svojim rokometašem privoščil počitek takoj po koncu prvenstva. Ormožani še zmeraj trenirajo. "Nekaj mojih dečkov je že v takih letih, ko bi jim pretirano dolg premor škodoval. Če bi šli takoj po koncu na dopust, bi se avgusta pojavili posamezniki, ki bi bili cela dva meseca brez treningov. Mladina še ima motiv za samodokazovanje in ti bi hodili na fitnes. Pri drugih je tega nekoliko manj, so bolj sproščeni. Avgusta bi imeli preveč dela. Tako bomo do sredine junija trenirali in dobili bodo podlago za naslednjo sezono," pojasni Prapotnik.

Saso Bizjak

Ormožani si pred začetkom sezone niso postavili cilja prebiti se v Evropo. Prapotnik: "Ne, o Evropi nismo razmišljali. Naš cilj je bil prvenstvo končati v zgornji polovici lestvice. In da bi si čim prej zagotovili obstanek v ligi. Ko si enkrat v boju za obstanek, ti ta meč zmeraj visi nad glavo in ovira koncentracijo. Za nas je tudi šesto mesto uspeh."

Ko so bili pred leti že v Evropi, so zašli v takšne denarne težave, da je klub skoraj razpadel. Tokrat se projekta Evropa lotevajo bolj zrelo. "Mi se bomo prijavili za evropski pokal. Finančno stanje v klubu je stabilno in na občini so nam obljubili, da bodo nekaj prispevali, saj je to evropska promocija za celotni Jeruzalem. Sedaj je lažje, saj evropska zveza od drugega kroga naprej klubom zagotavlja po 7500 evrov pomoči na vsaki krog. Ker je v prejšnji sezoni Gorenje v tem prvenstvu bilo v polfinalu, so nas zelo verjetno razrešili prvega kroga tekmovanja, kjer bi si stroške morali pokriti sami. Če bi imeli nekaj sreče in bi v drugem in tretjem krogu dobili za nasprotnike ekipe v okolici, bi lahko celo nekaj privarčevali. No, lahko pa dobimo tudi Astrahan ob Kaspijskem jezeru, ko bo treba za letalske karte še veliko primakniti," razmišlja Prapotnik.

Tadej Regent

Domet seže do Čakovca

Prapotnik zaradi novega izziva ne namerava bistveno okrepiti ekipe: "Ta ostaja bolj ali manj enaka. K avstrijskemu Ferlahu odhaja Jure Kocbek in Mesarič odhaja v penzijo. Ti vrzeli bomo zapolnili z mladimi domačimi igralci. Mladinci so igrali v finalu državnega prvenstva, kar je potrdilo, da imamo kvaliteten podmladek. Okrepitve potrebujemo na levem zunanjem, zato iščemo levičarja - to pa je vse. Pogledujemo za slovenskimi rokometaši, naš domet seže do Čakovca na Hrvaškem. Takšna je že naša dolgoletna usmeritev, ki je za nas edina mogoča pot. Igralci iz okolice na vsako tekmo privabijo deset do petnajst ljudi in ti so pomembni za naš klub, da nas vzpodbujajo na tribunah. Naša dvorana je zmeraj polna. Vsaka tekma s prodajo vstopnic in z gostinsko ponudbo nam prinese okoli tisoč evrov. Letos smo bili primorani igrati pred praznimi tribunami in to nam je prineslo pomemben primanjkljaj v proračunu," razmišlja Prapotnik, ki lahko na kader računa tudi na osnovi sodelovanja z Veliko Nedeljo. Lani so združili moči v članski drugi ligi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta