Vzponi in padci igralca Aljoše Kovačiča

Gorazd Dominko
02.02.2018 06:50
Kaj počne danes?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lucano Matta

Ustvarja na Irskem

Damjan Kozole
Aljoši Kovačiču

Vzponi in padci

“Največ kriz je bilo na akademiji, v času izobraževanja, bile so tudi kasneje, na moji samostojni profesionalni poti, saj sem bil v Sloveniji verjetno edini, ki se je preživljal zgolj s filmskimi vlogami. Doma je bilo dovolj dela, od leta 2003 do 2007 sem posnel 35 kratkih filmov, sedem celovečercev, številne televizijske oddaje in stranske vloge, zato se sprva nisem odločil za mednarodno kariero. Kasneje mi je bilo žal. V začetku 2007 je zavladalo pomanjkanje dela, spremenili so se odnosi znotraj organizacij in filmskih produkcij in državno financiranje, zato sem se leta 2010 odločil za Veliko Britanijo. Želel sem dobiti konkretno lekcijo. Uspelo mi je priti v angleško federacijo umetnikov Equity, postati ‘acting coach’."
“Serije in nadaljevanke so za igralca zgolj »uletavanje« v neke scene, zato se v njih ne počutim najbolje. Edina, ki sem jo sprejel, je bila Življenja Tomaža Kajzerja, ki tematizira vprašanja identitete in stopa v stik z družbenim tukaj in zdaj. Lep filmski izlet, ki je filmskim ustvarjalcem postavil nove standarde.”

Film čez vse

“Sicer pa je zame vselej obstajal le film, film pa je danes ne na stranskem, ampak na vzporednem tiru!”
Dragan Bjelogrlić
"Moj status je bil vselej državljan, vse ostalo, predvsem status, se ustvarja z delom, ne z definicijo na občini ali v državi!"
"Živim v Dublinu, kjer se ukvarjam s tehnologijo razvoja človeških sposobnosti in s pisanjem, pripravljam večji projekt, knjigo in film. Iz čudovite sedanjosti sem zazrt v še lepšo prihodnost.”
Članek je bil objavljen v januarski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta