(VIDEO) Panika na plaži: Morska psa plavala tik ob kopalcih, ko so ju opazili, so se pognali v beg

A.L.
18.07.2023 08:00

To ni prvo letošnje srečanje s sinjimi morskimi psi blizu obale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V nedeljo so kopalci blizu plaže Portbou v katalonski regiji posneli dva sinja morska psa, znana tudi pod imenom modrulj. V trenutku, ko so ju zagledali, je enemu delu kopalcev uspelo pobegniti iz morja, drugi pa je splezal na ploščad v morju. Kljub veliki paniki, ki je zavladala, nihče od kopalcev ni bil poškodovan, posnetki morskih psov, ki plavata v bližini kopalcev, pa so se kmalu razširili po družbenih omrežjih.

Župan mesta Portbou Gael Rodrigues je sporočil, da je plaža popolnoma varna in da sinje morske pse pogosto opazijo na plažah v občini, ker so domorodci na tem območju, piše Daily Mail. Ta vrsta morskega psa redko napade ljudi, vendarle pa je v preteklosti bilo več incidentov, od katerih so se štirje končali s smrtjo.

To ni prvo letošnje srečanje s sinjimi morskimi psi blizu katalonske obale. 23. junija je bilo kopanje prepovedano na treh plažah v Alcanarju zaradi prisotnosti dveh morskih psov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta