Večer v živo: "V sebi imamo vse potrebno za uspeh!"

Maja Furman
09.10.2024 14:18

Kaj nas čaka na štiriurni delavnici premagovanja čustvenih ovir z dr. Vido Žabot Coppo v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vida Žabot Coppo bo govorila o tem, kako brezmejni smo ter polni izjemnih potencialov za manifestacijo vsega, kar si želimo. 
Osebni arhiv

Klinična psihologinja, filozofinja in izjemna predavateljica dr. Vida Žabot Coppo bo na Večeru v živo, ki bo 23. oktobra v Mariboru, govorila o tem, kako brezmejni smo in polni izjemnih potencialov za manifestacijo vsega, kar si želimo. To bomo odkrivali skozi pogovor, delavnico, praktične vaje, glasbo in gib.

Glavna os naše delavnice je Vse je mogoče! Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da je tako?

"Prvi pogoj je ozaveščenost. To je: zaznati in sprejeti dejstvo, da nam v vsakdanjosti vladajo podzavestna in zavestna prepričanja, ki nas lahko resno omejujejo, čeprav nam dajejo navidezni občutek varnosti. Nekatere bomo analizirali in potem spremenili v vzpodbudne, ne več omejevalne gotovosti. Potem je bistvena fleksibilnost. To sta: odprtost uma in pripravljenost odkriti druge dele sebe, ki jih še ne poznamo. So naši skriti kapitali, zmožni radikalno izboljšati kakovost življenja. Tudi ljubezen do sebe je bistvena. To je: verjeti, da smo veličastni del tega neizmernega Življenja in imamo že v sebi vse potrebno za uspeh. Vse to bomo prebudili!"

Večina je prepričana o nasprotnem – da sreča in manifestacija želenega nista odvisni od nas, ampak od nekoga "tam zgoraj" ali od "srečne zvezde", pod katero so rojeni le "izbrani". Zakaj?

"Ker so nam glede tega prali možgane skozi tisočletja; da smo nepopolni, nesposobni, slabotni, napačni, grešniki itd. Ustvarjeni za služenje neki višji sili, ki nam daje moč in varnost. Ni res! Smo božanska bitja (večina celo krščeni kot božji otroci!) in živimo na tem svetu dvojnosti in v tem telesu, ki nam omogoča izkušati tudi nasprotja. Ali se zavedate, koliko moči in poguma je potrebnega, da se soočimo z 'neljubečo' realnostjo, to je hudobijo, agresijo, krivico, lažjo, boleznijo itd. in vsemi drugimi oblikami nasprotnega Ljubezni, ki je naša resnična narava?! Če ne bi bili tako močni in pogumni, se sploh ne bi mogli roditi na tem svetu. Tu smo zato, da prerasemo te iluzije in zasvetimo kot svobodna, ljubeča in ustvarjalna Bitja, odgovorna tudi za druge oblike Življenja na tem planetu."

Tudi fiziki potrjujejo, da smo iz zvezdnega prahu ...

"Glej, tista 'srečna zvezda' se lahko prižge v tebi. Ti odločaš, ali boš med 'izbranimi' ali ne. Nihče 'tam zgoraj' ne bo pogojeval tvojih odločitev. V tem je ključ uspeha: smo ustvarjalci lastne usode! Mnoge to straši, čeprav tudi znanost to potrjuje. Torej - pozor na misli, čustva in namene. O tem bomo konkretno govorili na delavnici 23. oktobra. Dobrodošel srečnež, ki sprejme to razburljivo varianto resnice o sebi in življenju."

Kako osvobajajoče! Veliko ljudi namreč živi v strahu in dvomu. Zakaj je pomembno, da se ju osvobodimo? In kako to naredimo?

"Strah in dvom sta osnovna dejavnika občutka lastne integritete, varnosti in tudi osebnega napredka. Skrb za zdravje in radovednost v raziskovanju sebe in okolja, kjer živimo (od koder vsa znanost, tehnologija in filozofija), sta tudi močna vira dobrega počutja in užitka v zabavi. Ravno zato sta zahrbtno postala tudi glavna predmeta vzgojnega programa svetovnih voditeljev, ki želijo gospodovati in finančno izkoriščati človeštvo. Negotovemu in prestrašenemu je lažje 'vladati' in ga tolažiti z obljubami in darilci ugodja. Žal je večina nasedla in se 'prepričala', da je življenje pač tako, da je treba le potrpeti, da bo kmalu minilo, da bo že nekdo od 'ta velikih' končno sprejel dobro odločitev in izpolnil razglašene obljube ... Dobro je ohraniti naravni strah in vzpodbudni dvom. Nujno pa se je treba osvoboditi vseh mentalno vcepljenih strahov, ki odmevajo preko nekorektne informacije in pretiranih groženj obveščanja. Poznamo odvisnike te patologije, ki gledajo vse informativne oddaje in sveto verjamejo vsaki vejici v poročilih. Totalno zasužnjeni. Tem ni lepo živeti. Kdor pa se začne zavedati, da je vse to le manipulativna igra izkoriščevalcev, lahko izstopi iz te hromeče mreže in zadiha mirno, ker zaupa in ve, da sta usoda planeta vedno Življenje in usoda človeštva vedno Rast in Razvoj. To imamo v sebi. To nam lahko zagotovi način, kako preiti iz negotovosti v varno stopanje skozi vsakdanjost z nasmehom in svojo notranjo močjo."

Kako naj torej začnemo delati ključne spremembe v svojem življenju?

"Največkrat nas k temu spodbudi neko megleno nezadovoljstvo. Želja po nečem več in drugače. Potrebno je, vsaj delno, izstopiti iz vsakdanjih vlog, dati sebe na prvo mesto, verjeti, da smo vredni vsega najboljšega in najlepšega, in se odločiti, kaj storiti konkretno, na primer priti v Maribor na našo delavnico. Tam bo možno postaviti vsa vprašanja, izraziti dvome in občutke, premagati zadržke in se prepustiti svobodnejšemu toku življenjskih energij za večje zadovoljstvo in srečo. Ja, srečo! Zakaj ne?"

Saj res, zakaj pa ne? Zakaj se še splača priti na Večer v živo?

"Poleg nekaterih znanstvenih informacij in praktičnih metod za doseganje želenega bomo spoznali blagodejno, skoraj čudežno moč zvoka, glasbe in giba. Poskrbeli bomo, da bodo vaše misli, čustva in mišice 'plesale' v melodiji Radosti in Ljubezni! Si drznete vse to doživeti? Pričakujemo vas!"

Vida Žabot Coppo
Večer Arhiv

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.