Stal si pred mojo mizo, župan, in obljubil, da bo tržnica urejena v novembru. V katerem novembru?

Že leta prodajam na tržnici, prodajala sem že kot otrok, prodajali so moji predniki, moji otroci pa ne bodo več in otroci večine od branjevcev, ki zmrzujemo in smo premočeni na mariborski tržnici, tudi ne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Poletna tržnica v Mariboru?! Maribor je spet nekaj posebnega. Ali veste, da imamo poletno mediteransko tržnico na prostoru osrednje tržnice v Mariboru? V soboto, 12. novembra 2016, ob napovedi prvega snega, je bil jutranji videz tržnice tak: zaprti dežniki, od zaposlenih nikjer nikogar, ali se obrni proti domu ali pa si pod nadstrešek sam odnesi mizo in prodajaj. Vzrok? Pa kaj, če bo celo sneg?! V novembru v Mariboru, si lahko to zamislite? Da bo ljubi bog pozimi v Maribor poslal celo sneg. Pa kje smo mi? V Sredozemlju, bog ne daj, celo v Afriki? Od kod so bili veleumni projektanti in gospodje z dvovrstičnimi titulami iz številnih zavodov? Boljši rezultati bi nastali, če bi svinčnik prijel v roke kmet z zdravo pametjo in brez dokončane osemletke. Dragi gospodje, vrnite sredstva, ki ste jih pokradli, vrnete pa lahko tudi vse titule in nam namesto skrpucala, ki ste ga postavili, vrnete staro tržnico, ki je bila vzor lepote in uporabnosti v primerjavi s to, ki ste nam jo podtaknili.

Branjevka Marija Kos
Ruperče
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta