Slavka Bobovnika v oddaji Milijonar z znanjem navdušil 30-letni brezposelni Mariborčan

M.D.
28.11.2019 10:05

"A vi mene rabite? Kaj če bi si sami prebrali vprašanja, pa potem še odgovorite?" je po enem od vprašanj voditelj oddaje Milijonar na Planet TV Slavko Bobovnik vprašal Mariborčana, ki je prišel vse do 14. vprašanja, kjer pa se je odločil kviz končati in domov je odnesel osem tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tadej Ojsteršek je poskrbel za rekord v novi različici oddaje Milijonar. 30-letnik je v ponedeljek drugič gostoval v oddaji, v prvem delu prejšnji teden je pri prvih petih vprašanjih kar dvakrat potreboval pomoč in malokdo si je mislil, da lahko Ojsteršek pride do predzadnjega vprašanja. Pri prvem vprašanju je za pomoč prosil publiko, ko ni bil prepričan, kako se nadaljuje pregovor "za vsako bolezen ...". Publika mu je pomagala do pravilnega odgovora, za pomoč se je odločil tudi pri petem vprašanju, ko je uporabil klic v sili.
Potem je Mariborčanu le steklo in voditelja Bobovnika je nasmejal s šalo o Črnogorcih. Dejal je, da je v tej državi vaterpolo šport številka ena, ker naj bi bili prebivalci Črne gore leni, pri vaterpolu pa da se ne spotijo. Voditelj se je značilnega štajerskega naglasa Tadeja Ojsterška spomnil že od prej, saj je ta nekoč pomagal nekemu tekmovalcu pri klicu v sili.
V drugem delu njegovega gostovanja v oddaji ta ponedeljek je Ojsteršek znova navduševal s širokim in podrobnim znanjem ter sproščenostjo. Bobovnik je večkrat dejal, da ga Mariborčan v oddaji sploh ne potrebuje, dogovorila pa sta se, da bo Ojteršek legendi televizijskih ekranov na Trojanah častil golaž, krof in kavo. 
Ojsteršek je pravilno odgovoril na 13. vprašanj, zaslužil je 8.000 evrov, pri 14. odgovoru se je odločil, da igro konča, saj odgovora ni poznal. "Prišel sem po lepo doživetje in naj tako ostane. Če zdaj končam, imam lepo nagrado, če ne, pa bi padel na 1200 evrov in nima smisla, da tvegam za 25.000," je dejal Ojsteršek, ki si šova ni želel zapustiti z grenkim okusom. Bobovnik je tekmovalca pohvalil, saj je bil do sedaj najboljši tekmovalec, odkar vodi kviz. 
"Opažam, da so prvi odzivi na nastop zelo dobri tako med znanci kot tudi med drugimi gledalci. Veseli me, da sem lahko tudi sam nekaj prispeval k sicer odlični in legendarni oddaji ter v njej tudi sam ustvaril neko zanimivo, drugačno zgodbo," je v intervjuju za Siol dejal Ojsteršek.
{facebookpost}https://www.facebook.com/milijonarslovenija/posts/2494701740577609{/facebookpost}
V oddaji je Mariborčan povedal, da je brezposeln, za Siol je dejal, da ponudb za službo zaenkrat še ni bilo, da pa ima na družbenem omrežju Linkedin profil, kar lahko morebitnim zaposlovalcem raziskovanje o njem olajša. 
Hitro uporabo pomoči, kar je številne presenetilo, je Ojsteršek za Siol obrazložil z naslednjimi besedami: "Veliko sem se naučil, ko sem si ogledal nastope nekaterih preteklih tekmovalcev, ki se jim je morda zdelo izpod časti uporabiti pomoči pri začetnih vprašanjih, zaradi česar so izpadli precej prehitro, brez uporabe kakršnihkoli pomoči in brez možnosti, da bi pri težjih vprašanjih dejansko lahko dokazali ves domet svojega znanja. Ob ogledih večjega števila oddaj sem se tudi naučil, da mi praviloma bolj ustrezajo težja vprašanja kot lažja, zato sem vedel, da se moram prebiti prek prvih petih vprašanj."
30-letnik sicer zelo rad potuje, obiskal je že 27 držav in 340 različnih krajev. To statistiko beleži na spletni strani Tripadvisor pod uporabniškim imenom KemikOjstra, sledi mu 900 ljudi. Zdaj si želi obiskati zimsko pravljico Laponsko v Rovaniemiju, kamor se bo odpravil s prisluženim denarjem na Milijonarju. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/milijonarslovenija/posts/2492232324157884{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta