Samostojni nastop otroške folklorne skupine ni mačji kašelj

dw
21.09.2018 03:23

Vsi, ki se udejstvujejo v folklori, vedo, da pripraviti kakovosten program za samostojni otroški koncert ni tako enostavno. Danes bodo v selniškem Hramu kulture pokazali, zakaj se uvrščajo tudi na mednarodne festivale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroška skupina KUD Študent na letošnjem gostovanju v Srbiji.
Aleksandra Petrovič

Otroška folklorna skupina KUD Študent Maribor se bo danes, 21. septembra, ob 19.30 predstavila s celovečernim nastopom v veliki dvorani Hrama kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Ob tem pa bodo v avli odprli fotografsko razstavo ob osmi obletnici njenega delovanja. Mlajša, starejša in mladinska zasedba se bodo predstavile s svojimi najodmevnejšimi odrskimi postavitvami in glasbenimi priredbami. Na oder bodo kot gostje stopili še folklorniki iz hrvaške otroške folklorne skupine Dječji folklorni ansambl CTK Varaždin ter domačini iz otroške folklorne skupine Osnovne šole Janka Glazerja in vrtca Ruše. Dogodek je namenjen vsem in vstopnine ne bo.
Fotografska razstava, ki jo bodo ob tej priložnosti odprli, bo ponudila pregled in rast skupine od začetka ustvarjanja pred osmimi leti vse do danes. Od leta 2010 je otroška folklorna skupina vse pomembnejši del Kulturno-umetniškega društva Študent iz Maribora. Poleg velikega števila nastopov imajo člani za seboj že pet mednarodnih gostovanj po Evropi in delujejo pod strokovnim vodstvom priznanih mentorjev, državnih ocenjevalcev folklornih skupin, ki imajo s skupino veliko uspehov tudi na državni ravni.

Detajl iz ene od njihovih domiselnih avtorskih odrskih postavitev.
Mitja Vodušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta