Odločen ne

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
23.11.2016 18:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Romana Tomc,

evropska poslanka (SDS/EPP), v razpravi na rednem zasedanju Evropskega parlamenta o direktivi o dostopu davčnih organov do informacij o preprečevanju pranja denarja:

"Evropski parlament je sprejel precej ukrepov, ki zapirajo možnosti za davčne utajevalce. Izrekli smo odločen 'ne' tistim, ki skušajo s podporo sistema pridobiti osebne koristi na račun drugih. Upam, da se na tej poti ne bomo ustavili in da ne bo potreben več noben škandal, ki bi nas spomnil, da moramo vztrajati. Končno smo se začeli zavedati, da je zelo pomembno, kdo je v resnici dejanski lastnik podjetja. Skrivanje za zapletenimi povezavami, slamnatimi podjetji in raznimi prokuristi je megla, za katero se skrivajo tisti, ki bi se radi izognili plačilu davkov. To meglo lahko razblinimo z ustrezno zakonodajo. Jasno je postalo, da morajo davčne oblasti posameznih držav med seboj sodelovati, če želimo stopiti na prste davčnim goljufom. Ta izmenjava mora biti samoumevna in avtomatična. In ne nazadnje, končno smo prišli do spoznanja, da potrebujemo zdravo davčno konkurenco. Ne potrebujemo previsokih davkov, ki dušijo podjetja, in tudi ne individualnih dogovorov, ki izbranim podjetjem omogočajo posebne ugodnosti. Tudi dostop davčnih organov do informacij o lastnikih podjetij je eden izmed instrumentov, ki bo prispeval k temu. Vse to potrebujemo, da bomo lažje dosegali cilje socialne Evrope."

(mst)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta