Nutricionistka: pri hujšanju se ni treba odrekati hrani

Alenka Kesar
26.06.2017 13:11
Vse, kar zares pomaga pri izgubi kilogramov, so zdrava uravnotežena prehrana, manjši obroki in gibanje. O tem, kako in kaj jesti v dneh, ki so pred nami, smo se pogovarjali z nutricionistko Andrejo Čampa Širca.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
“Za zdravega človeka je dobro, da zaužije vsaj štiri redne obroke, kar je kljub tempu, v katerem živimo, enostavno narediti, če se le malo organiziramo. Najobilnejši mora biti zajtrk, v prvi polovici dneva bi morali pokriti vsaj 60 odstotkov vseh energijskih potreb, takrat smo najbolj aktivni, proti koncu dneva pa nekoliko manj.”

Jejte lokalno hrano

Še zlasti je pomembno, da jemo domačo, lokalno pridelano hrano,”
“Pri hujšanju se v resnici ni treba odreči nobenemu živilu, potrebni sta le zmernost in manjša pogostost uživanja tistih živil, ki so bolj bogata z energijo, torej maščob in/ali sladkorja. Konec koncev mora biti to način prehranjevanja, ki ga lahko dolgotrajno ohranjamo tudi za vzdrževanje dosežene telesne teže,”

Prekrški so življenjski

Kritična maščoba na trebuhu

Naučite se piti vodo

Ni bližnjic, ni lažjih poti

Članek je objavljen v aktualni številki revije STOP. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta