"Nobena nadloga ali noben virus nam ne more vzeti tega časa", sporoča Plohl

Tomaž Ranc
26.12.2020 16:59
Dolgoletni župnik iz Kotelj, ki danes službuje na Radišah nad Celovcem, sicer Prlek z ormoškega konca, Marjan Plohl, z božično-novoletnim sporočilom Korošcem na obeh straneh meje. "Zadostuje ljubezen. Tista prava božična in novoletna ljubezen," je zapisal.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Plohl, nekoč v Ljudskem vrtu.  
Igor Napast

Marjana Plohla, ki se ga koroški verniki, neverniki, ljubitelji nogometa in drugi dobro spominjajo, četudi ga ne videvajo več v njegovih Kotljah, smo vprašali, kakšno sporočilo namenja Korošcem na obeh straneh meje ob letošnjem božičnem prazniku in odhajajočem letu, ki je pretreslo svet z epidemijo, žrtvami in omejitvami, ki so zarezala v človeški vsakdan. 
In kaj je sporočil na slovensko stran?
"Tudi letošnje božično nebo nas obdarja z nebeško lepoto. Prižgali smo nešteto lučk, da bi ogrele naše duše in nas vabijo k poglobljenemu razmišljanju o ljubezni. In to v najbolj širokem pomenu besede. Zato koristim vsako priložnost ob srečanju s sodeželani obeh narodnih skupnostih za to, da bi začutili vzvišenost božičnega sporočila. Mar nam ta praznik in novo leto, v katerega vstopamo, ne ponuja dovolj notranjih moči za medsebojno razumevanje in solidarnost, ki nam jo je izkazal sam Bog s svojim rojstvom v nepomembnem palestinskem mestecu Betlehem? Saj ni nič drugega kot poseben čas milosti, poln miline, ki nam ga ne more vzeti nobena nadloga, kaj šele pandemija koronavirusa. A v srcu ni praznika, če ni ljubezni. Zadostuje ljubezen. Tista prava božična in novoletna ljubezen. Želim, da bi jo delili med seboj na obeh straneh meje in to v zvrhani meri vse leto, v katerega vstopamo. Ostanite zdravi in dobri ljudje. Prisrčen pozdrav s sončnih Radiš nad Celovcem," je sklenil svojo misel za bralce Večera Koroška.

Cerkev na Radišah nad Celovcem.
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta