Neverjetna najdba: Alice Cooper po 40 letih našel sliko Andyja Warhola

A.S.
24.07.2017 13:55

Najdena umetnina nosi naslov Little Electric Chair (majhen električni stol).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ameriški rock pevec Alice Cooper je pred kratkim našel mojstrovino slavnega ustvarjalca Andyja Warhola, ki bi lahko bila vredna tudi več milijonov dolarjev. Delo je bilo zvito v tubi in tam pozabljeno za več kot 40 let. Slika ni bila nikoli razstavljena v okvirju, našli pa so jo poleg drugih rekvizitov, ki jih je Cooper uporabljal na koncertih. Najdena umetnina nosi naslov Little Electric Chair (majhen električni stol), narejena pa je s tehniko sitotiska.
Leta 1972 se je Cooper preselil s svojim dekletom Cindy Lang v New York, tam pa sta spoznala Warhola. Rock pevec se je v tistih letih na odru velikokrat prikazal na električnem stolu, zato se je Langova odločila, da bo kupila sliko, na katerem je skoraj identičen stol. Takrat je za to delo plačala 2500 dolarjev (2145 evrov).
Richard Polsky, strokovnjak za Warholova dela, glede umetnine pravi, da "vse izgleda v redu, zgodba ima smisel. Težko je razumeti, kako malo je bila Warholova umetnost vredna v tistih časih".
Slika ni podpisana, zato verjetno ne bo dosegla visoko vrednost, če bo kdaj poslana na dražbo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta